BlackBerry inregistreaza prima victorie! Apple pierde suprematia pe cea de-a doua piata de telefonie din lume

Cel mai mare producator de smarthone-uri din lume, Apple, are probleme pe piata indiana, unde sunt peste 602 de utilizatori de telefonie, arata Bloomberg.

Apple, care va lansa un nou telefon pe 4 octombrie, vinde mai putine telefoane in Asia decat in Norvegia. In Asia, piata este dominata de Nokia si Research in Motion, producatorul BlackBerry. Analistii spun ca aici ei vor comercializa cu 70% mai multe telefoane in 2015 fata de acum, astfel incat isi vor recupera din pierderile suferite pe pietele europene si in SUA.

Analistii spun ca retelele de telefonie din India nu sunt atat de performante. Astfel, utilizatorii nu pot profita de toate capacitatile unui telefon Apple care are nevoie de o conexiune buna la internet. Concret retelele 3G din India nu sunt la fel ca cele din America sau vestul Europei. In schimb, RIM are si produsul potrivit si aplicatiile bune pentru el – serviciul de mesagerie al BlackBerry si programele ce functioneaza chiar si pe o retea 3G cu viteza redusa.

Astfel, in trimestrul care s-a incheiat pe 30 iunie, Apple a vandut doar 62.043 de telefoane in India, mai putine decat in Belgia sau in Israel, in acelasi interval, potrivit IDC.

Mai multe, Apple are o cota de piata de 2,6%, fata de cea a RIM de 15%, Samsung (21%) si Nokia, ce domina sectorul cu 46%.

Mai mult, produsele Apple nu sunt destinate mass-marketului, iar in India acest lucru este o problema. Banca Mondiala estimeaza ca aproape 900 de milioane de persoane traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi. Pretul unui mobil Apple este orice numai permisiv nu in India. Costul unui aparat incepe de la 705 dolari fata de SUA unde se vinde de la 199 de dolari, in magazinele online.

In acelasi timp, telefoanele BlackBerry sunt mult mai accesibile ca pret. In trimestrul doi, 40% din telefoanele RIM vandute in India au costat sub 200 de dolari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.