Bolile toamnei : simptome, cum sa te feresti de ele si metode de tratament

Schimbarile bruste de temperatura, umezeala din aer dar si diversi factori care declanseaza alergiile fac din toamna un anotimp in care poti sa te imbolnavesti destul de usor. Tratamentul trebuie inceput din timp.

Factorii de mediu: schimbarea umiditatii si a temperaturii, cauzeaza mai mult de jumatate dintre durerile de cap si favorizeaza dezvoltarea virusurilor respiratori, migrenelor, afectiunilor reumatice, insomniei, etc.  Conform cercetătorilor, presiunea atmosferică poate influenţa activitatea mentală umană, cauzând schimbări semnificative la nivelul atenţiei şi memoriei pe termen scurt

Racelile comune Ploile, vantul puternic si variatiile de umiditate contribuie la slabirea sistemului imunitar, favorizand contactarea racelilor.
Cunoscute si sub denumirea de infectii virale ale tractului respirator superior, racelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri si, de regula, nu au acelasi grad de severitate comparativ cu racelile specifice sezonului de iarna. Din cauza numarului foarte mare si in permanenta dezvoltare de virusuri care pot cauza raceala, organismul uman nu reuseste sa determine rezistenta pentru toate aceste virusuri.

Simptomele racelilor
– congestie nazala sau secretii nazale;
– inflamare sau durere in gat – laringita;
– stranut, tusit;
– febra si durere de cap;
– senzatie de oboseala si durere la nivelul organismului;
Aceste simptome dureaza, in medie, de la 3 la 10 zile.

Metode de transmitere
Raceala se transmire, de regula, prin contact direct cu secretiile infectate (strangerea mainii cu o persoana bolnava) sau indirect, prin contactul cu o suprafata infectata. Spre exemplu, daca o persoana bolnava stranuta, isi atinge nasul si apoi are contact cu o alta persoana, cea din urma poate prelua virusul.
In plus, virusul unei raceli poate supravietui pe obiecte precum: pix, carte, telefon, tastatura, ceasca de cafea – timp de cateva ore si poate fi transmis prin contactul unei persoane sanatoase cu aceste obiecte.

Tratamentul la domiciliu are rolul de a ameliora simptomele asociate racelilor si permitand bolii sa-si urmeze cursul.
Masurile adoptate pe perioada de boala includ odihna si consumarea unei cantitati cat mai mare de lichide.
O serie de medicamente: pastile si spray-uri pentru gat, medicamente si siropuri pentru tuse, pot fi de ajutor in ameliorarea simptomatologiei.

Decongestionantele precum pseudoefedrina sau antihistaminicile pot ameliora simptomele nazale.

Acetaminofenul si ibuprofenul pot fi de ajutor in combaterea febrei, faringitei si a durerilor resimtite la nivelul corpului.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.