Borduri inalte si piste de biciclete impracticabile la Timisoara. Primarul da vina pe proiectanti pentru obstacolele de pe traseele pentru biciclisti. VIDEO!

TIMISOARA. Biciclistii duc viata grea in Timisoara daca aleg sa respecte traseele pistelor facute de specialistii din Primaria Timisoara. Majoritatea dintre ele sunt blocate de gropi, stalpi sau copaci, iar de cele mai multe ori impracticabile din pricina bordurilor destul de inalte de la trecerile de pietoni sau intersectiile strazilor ori chiar din cauza masinilor parcate pe ele. Reprezentantii Primariei Timisoara dau vina pe proiectanti.

Cea mai noua pista pentru biciclete este amenajata in aceasta perioada pe strada Closca, prin fata Pietei de Gros. Primarul Nicolae Robu s-a deplasat personal la fata locului sa marcheze deschiderea circulatiei, desi lucrarea de extindere a strazii la 4 benzi inca nu este finalizata complet.

In orice caz, edilul a aratat pe unde vor trece pistele pentru biciclete. Intrebat despre bordura inalta de aproape 5 centimetri si daca aceste piste au fost realizate exclusiv pentru timisorenii care au biciclete de tip Mountain Bike, primarul a recunoscut ca intr-adevar este o problema cu aceste trasee in Timisoara, dar a aruncat pisica in curtea proiectantilor, adica in curtea celor care „deseneaza” proiectele de reabilitare pentru unele strazi, proiecte aprobate in cele din urma tot de specialistii din Primaria Timisoara. Asadar, proiectantii sunt de vina pentru ca nu „anticipeaza necazurile pe care le produc”.

„E o problema in Timisoara cu pistele de biciclete, in tot orasul este o problema care nu-si are solutia chiar asa de usor. Problema este ca pistele fiind pe trotuare, in mod inevitabil, la intersectii, se ajunge la o schimbare de nivel pana se traverseaza. E o diferenta de 5 centimetri, pe alocuri chiar mai mare, se poate aduce la nivel, dar sigur ca trebuie respectate proiectele. E o problema pe care o genereaza proiectantii, pentru ca nu au, se pare, capacitatea sa anticipeze necazurile pe care le produc prin modul in care fac proiectul”, s-a scuzat primarul.

Edilul Timisoarei da insa asigurari ca acolo unde vede probleme, se ocupa personal de rezolvarea lor.

„Cand vii sa executi un proiect, cu fonduri europene, trebuie sa respecti specificatiile de la proiectare, pentru ca altfel risti sa nu ti se ramburseze banii. Acolo unde putem interveni, va garantez ca voi interveni personal si ii voi pune sa corecteze”, a completat Nicolae Robu.

Ideal ar fi, crede edilul, ca pistele de biciclete sa fie amenajate pe strada, intre trotuar si carosabil. Greu insa de crezut ca Timisoara va avea in curand asemenea piste, cum sunt in marile orase europene, mai ales ca ultima data cand a fost intrebat despre aceasta masura, Nicolae Robu a apreciat ca prima pista de biciclete amenajata pe carosabil va fi facuta „atunci cand calea ferata va fi in subteran„.

CITESTE SI: Cand va avea Timisoara piste de biciclete pe carosabil, nu pe trotuare? ‘Stiti cand vom avea? Atunci cand calea ferata va fi in subteran’, raspunde Robu

Foto: Valentin-Pokus Alex

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. din filmulete reiese ca avem strazi din lumea a treia, tiganie mai mare ca in India. Iar legat de pistele de biciclisti este o bataie de joc totala. Nu vom ajunge niciodata la nivelul tarilor civilizate, nici macar la nivelul vecinilor nostri.

    • Pai vecinii nostri sunt tarile civilizate! 🙂

  2. Ce javra e primarul asta! Auzi la el, proiectantii sunt de vina pentru gropi si trotuare proaste, nu aia care au construit de mantuiala… Trebuie sa fie prost proiectantul care accepta sa lucreze cu viermele asta de om, nu are coloana, nu are strop de corectitudine.

  3. Mda. Bugetar si specialist sunt cuvinte antagonice.

  4. Nu putem astepta ca celor din conducere sa le pese, din moment ce circula doar cu masini. Poate ca ar trebui ca toti biciclistii sa ne unim si sa le punem la parbriz astora ce parcheaza pe pista cate o imagine din asta:

    [IMG]http://i44.tinypic.com/51vpfp.jpg[/IMG]

  5. Persoanele cu dizabilitati si handicapuri locomotorii sunt adevaratii discriminati de aceasta situatie. Este o ignoranta totala din partea autoritatilor PUBLICE locale fata de nevoile acestor cetateni, nevoi putin mai speciale decat ale majoritatii dintre noi. Sa nu uitam de carucioarele pentru copii. Deasemenea circulatia cu caruciorul de copii este conditionata de amenajari de aceeasi factura. Exista reglementari pentru compensarea acestor neajunsuri, reglementari care nu sunt aplicate si nici macar solicitate. Mai mult decat trotuare amenajate pentru facilitarea circulatiei acestor persoane, rampele pentru acces cu carucioare de transport a persoanelor cu dizabilitati locomotorii sunt impracticabile sau chiar lipsesc la multe unitati si institutii publice (scoli, sectii de politie, oficii postale, chiar si unitati sanitare si medicale). Astfel ne dam seama de nivelul de civilizatie al societatii nostre. Din pacate este foarte scazut. Oricat de mult se chinuie unii reprezentanti alesi sau numiti sa conduca, sa coordoneze sau sa administreze probleme PUBLICE COMUNE, acestia nu prea reusesc sa se preocupe de obste (public), ci se preocupa de obicei de sine, adica de ei insisi. Deasemenea o problema de civilizare (sau lipsa ei!). Zilele acestea se discuta la nivelul administratiei publice PUG-ul. Ma intreb daca chiar isi bat capul cu problema publica, sau isi pregatesc afacerile personale pentru viitor?

    • RASPUNS: isi pregatesc terenul pt afacerile personale VIITOARE !!!!! ca doar nu aveti impresia de 23 de ani incoace ,ca vine vreun mesia ce va fi altfel ,un fel de neamt , politicianul ROMAN ESTE OGLINDA POPORULUI SAU !!! plus ca PUTEREA CORUPE !!!

  6. O linie alba pe un sfert de trotuar NU reprezinta constructia unei piste de bicilete!!!