Brand-ul iubit de adolescenti, chiar si cand vine vorba de scoala: ghiozdane Vans

Vans Old Skool a fost introdus lumii în 1977, iar după patruzeci de ani pe piață, acești adidași arată la fel de fresh ca pâinea proaspăt scoasă din cuptor. Indiferent de generație, Vans este un brand din ce în ce mai important pentru tineri.

În 2018, Vans Old Skool a fost cel mai popular trend al verii. Femeile purtau acești adidași negri cu pantaloni și rochii, iar bărbații tineri îi purtau cu pantaloni scurți, chinos și blugi. Presa din New York a descris fenomenul Old Skool în felul următor:

„Îi vezi peste tot, în tren, în metrou, pe șosea și în toate domeniile. Este cel mai democratic adidas din acest sezon, pentru că atunci când îl porți, știi că, indiferent de cum decurge ziua, Vans Old Skool se va potrivi perfect”.

Un revoluționar care a dominat Instagram

Nu este de mirare că adidașii Vans sunt atât de populari. Acestea au un preț bun și sunt universali. În plus, Vans este de ani de zile o imagine de marcă liberă și cool, separată de regulile care se aplică în lumea adulților.

Pe scurt, Vans reflectă spiritul skateboardingului în forma sa cea mai pură: este incompatibil și oarecum interzis (deoarece skateboardingul nu este acceptat social peste tot), dar și revoluționar.

Putem spune că, de la mijlocul anilor 1970, Vans a fost asociată cu skateboarderii, indiferent dacă reprezentanții săi fac sau nu skateboarding.

Este suficient să aruncați o privire pe Instagram și veți vedea că sub hashtag-ul #VansOldSkool există milioane de fotografii, înaintea altora precum #StanSmith și #adidasStanSmith cu 1,8 milioane și, respectiv, 900.000 de mii de fotografii. Old Skool a fost primul adidas al mărcii care a avut o dungă distinctivă pe lateral: după ani de zile, acest model a devenit principalul element de design al adidașilor Vans.

Marca Vans este asociată cu skateboardingul nu numai ca sport, ci mai ales ca mod de viață.

De aici și datorită popularității sale în creștere, brandul a făcut mai multe mișcări pentru a-și extinde și mai mult imaginea, care s-au încheiat cu rezultate uneori dramatice. Creatorii imaginii intense, îndrăznețe și mereu revoluționare a skateboard-ului au decis să încerce să asocieze Vans și cu alte sporturi, dar fără succes. În 1988, Vans a început procesul îndelungat de cumpărare a altor companii.

Cu toate acestea, abia în 2004, după ce a fost achiziționată de compania VF pentru 396 de milioane de dolari, Vans a reușit să își recapete splendoarea și inimile skaterilor, skateboarderilor și tinerilor. Acesta a fost probabil singurul obstacol pe care Vans l-a întâmpinat în istoria sa. Nu că firma a încetat să mai existe sau să mai producă adidași pentru piață, ci că și-a pierdut cumva direcția.

Din fericire, odată cu schimbările care au avut loc în urmă cu aproape 20 de ani, se pare că Vans și-a învățat lecția și a încetat să se mai prefacă a fi cineva care nu este. Brandul își păstrează valorile pe care le-a avut la origini și acum știe de ce au nevoie adepții săi, cine sunt și unde să îi găsească.

Pentru că, indiferent ce se întâmplă pe piață sau cum se schimbă tendințele predominante, Vans se poate referi întotdeauna la rădăcinile sale (skateboarding, street, cultură sau valorile de rebeliune și tinerețe) pentru a deveni un brand simplu și atemporal.

Și, în timp, Vans a început să aibă succes și cu alte produse, nu doar cu adidașii. Rucsacurile Vans au început să fie purtate de copii și adolescenți ca ghiozdane pentru școală, cu un succes în creștere.

Știm cu toții, atât cei care am fost adolescenți, cât și cei care acum avem copii adolescenți, ce înseamnă când trebuie să fii cool și la școală, așa că trebuie să cumpărăm rucsac copii ghiozdane Vans, pentru că asta poartă puștii și puștoaicele cool acum.

Ghiozdanele Vans se găsesc începând cu prețul de 200 de lei și sunt atât pentru fete, cât și pentru băieți, dar și modele unisex. Nu doar adolescenții vor ghiozdane Vans, ci și cei mai mici, așa că un rucsac copii Vans devine, la rândul său, un obiect al dorințelor celor mici.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.