VIDEO! Bucatile din satelitul NASA au cazut vineri noaptea pe Pamant, au confirmat specialistii. Afla unde au picat!

UPDATE! Agentia Spatiala Americaa a anuntat ca cele mai multe parti din satelitul UARS au ajuns in mai multe locatii de pe Terra. Conform specialistilor, cele mai mari bucati s-au prabusit in Oceanul Indian.

Expertii au enumerat mai multe locatii: Canada, in orasul Calgary, Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic si Oceanul Indian.

Din fericire, partile de satelit care au cazut la Calgary au fost de foarte mici dimensiuni, cele mari scufundandu-se, se pare, in Oceanul Indian. NASA a cerut ca oricine gaseste o bucata din satelit sa o predea autoritatilor, deoarece este proprietate a SUA, in caz contrar fiind acuzat de furt.

___________________________________________________________________________________________

O lume intreaga a stat cu ochii pe cer, poate poate apare satelitul NASA care cantareste 6 tone. Specialistii de la NASA au confirmat ca acesta a picat deja noaptea trecuta.

Cand l-a lansat, acum 20 de ani, agentia spatiala americana nu stia ca prabusirea lui va fi asteptata cu asemenea nerabdare de o lume intreaga. Agentia americana spatiala a confirmat, sambata dimineata, pe contul oficial de Twitter, ca satelitul asteptat si urmarit de o lume intreaga  cu sufletul la gura a cazut pe Terra.

„Putem confirma ca UARS e jos. Bucati din el au cazut pe pamant vineri noaptea si sambata dimineata”, scrie NASA pe Twitter.

Satelitul a intrat in atmosfera Pamantului in zona Oceanului Pacific, mai informeaza agentia spatiala, dar locul in care a picat nu poate fi confirmat inca.

Ceea ce a atras atentia media la prabusirea batranului instrument spatial a fost faptul ca NASA nu a putut sa anunte unde va cadea. Agentia a calculat ca sansele ca un om sa fie lovit de o bucata din satelitul UARS sunt de 1 la cateva trilioane. Daca insa gasiti o bucata din satelit, cel mai bine este sa o lasati acolo, sa nu o atingeti si sa chemati autoritatile.

Specialistii au indicat ca zone probabile Canada, Africa sau Australia. Un astronom amator sustine ca a surprins deja imagini cu aparatul, in urma cu o saptamana, in nordul Frantei.

Mare cat un autobuz, satelitul se afla pe orbita de 20 de ani, pentru a strange informatii despre stratul de ozon. De sase ani este nefunctional, iar prabusirea sa este, probabil, o consecinta a coliziunii cu resturile altui satelit.

Satelitul are 6 tone, dar s-a dezintegrat aproape in totalitate din cauza frecarii cu aerul. Totusi, bucati din el, cea mai mare de aproximativ 150 de kilograme, ar fi ajuns la sol. A fost pus pe orbita in 1991 de naveta Discovery pentru a analiza schimbarile climatice. UARS a fost scos din functiune dupa ce a ramas fara combustibil, in 2005.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.