TIMISOARA. La nivelul Consiliului Judetean Timis a fost intocmit bugetul judetului, acesta urmand sa fie supus votului consilierilor judeteni, dupa ce va sta 10 zile postat pe site-ul institutiei tinp de 10 zile, conform legii.
CITESTE SI: Un prim pas spre reabilitarea cinematografului Freidorf de la Timisoara. A fost semnat contractul pentru proiectare. Foto
Bugetul judetului Timis, pe acest an, este de 737 milioane de lei, fata de 718 milioane lei, cat a fost anul trecut.
La capitolul Venituri este prevazuta suma de 584,6 milioane lei, la care se adauga excedentul de 152,4 milioane.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, sustine ca viziunea actualei administratii este sa puna accent pe infrastructura, iar spre acest capitol vor fi directionate cele mai importante sume in acest an.
”Vrem sa continuam pseudo-centura Timisoarei (Centura Mica Alternativa care ocoleste orasul prin comunele periurbane, n.r.) si sa incepem o pseudo-centura si la Lugoj (…). Am preluat mai multe drumuri comunale si vom repara si drumuri judetene”, a declarat Alin Nica.
Consiliul Judetean Timis va realiza si piste de biciclete, una din bugetul participativ, dar a alocat bani si pentru inceperea proiectului privind Stadionul ”Dan Paltinisanu”.
De asemenea, CJ Timis a alocat bani pentru lupta impotriva ambroziei. Practic, va fi creata o aplicatie care va alerta populatia cand nivelul de polen va fi crescut.
„Am prezentat astăzi propunerea de buget pentru 2022, material aflat în transparență publică și pe marginea căruia aștept reacția și recomandările societății civile. Cred că, împreună cu administratorul județului, cu cei doi vicepreședinți și cu aparatul de specialitate al CJ Timiș, am reușit să construim un buget echilibrat, gândit responsabil și cu respect față de banul public.
Am pus accent pe domeniul mobilității, nu doar pe consolidarea rețelei de drumuri județene ci și pe transport feroviar, naval și aerian. Avem în vedere și încurajarea alternativelor ecologice, de aceea CJ Timiș susține train tram-ul pe hidrogen și dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete.
Echipa din care fac parte este preocupată de creșterea calității vieții timișenilor, astfel că alocări consistente de fonduri vor merge către domenii cheie precum sănătatea, protecția socială și cultura. În același timp, dorim să investim durabil și ne îngrijim să lăsăm o moștenire bună județului: clădiri achiziționate, spații reparate și reintroduse în circuitul funcțional, parcări și alte lucrări de consolidare a infrastructurii.
Toate cele enumerate vor fi posibile deoarece vom atrage finanțări, proiectele fiind un pilon important al bugetului„, transmite presedintele CJ Timis Alin Nica.
Vezi aici cum au fost impartiti banii!
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
Pareri
Băi N(e)ica Nimeni, apucate de parcarea supraetajată din centru și încearcă să faci intrarea în Timișoara de pe DN6 că arată ca intrarea într-un oraș din Africa!
Tu nu ai observat când vii și te întorci la Besenova ??
Măcar atât, un drum civilizat pe patru benzi până la Becicherec și adună gunoaiele la intrarea în Timișoara.
Ce i in oras apartine primariei, nu cjt!
Cu speranța că cineva din anturajul lui N(e)ica Nimeni va citi aceste rânduri, îi rog să-i transmită „multumirile” celor care circulă pe DN 592 pentru lipsa asfaltului la intersecția cu drumul de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român pe care sluga lui Ali Baba de Teleormankistan l-a numit pompos centura Timișoarei.