Bulevardul din Timisoara care intra in reparatii, la nici un an de cand a fost asfaltat

TIMISOARA. Una dintre cele mai circulate artere din Timisoara intra din nou in santier, la nici un an dupa ce a fost reabilitata complet.

CITESTE SI: Tone de apa minerala carate de pompieri dupa un teribil accident pe autostrada in Timis. Un sofer a murit zdrobit in cabina unui tir. Foto si video 

Este vorba despre Calea Sagului, strada pentru care s-a folosit un nou tip de asfalt, la reabilitarea ce a avut loc in vara anului 2017, si care nu a reusit sa treaca testul iernii. Pe sosea s-au cascat o gramada de gropi, iar municipalitatea exclude repararea lor prin plombare si are de gand sa decoperteze, din nou, tronsoanele cu probleme.

„Pe Calea Sagului se va decoperta si acolo se impune o analiza, sa vedem de ce acel nou timp de asfalt folosit a cedat mai usor decat asfaltul cu care se lucra inainte. Trebuie gasita o explicatie. In orice caz lucrarea este in garantie, deci nu cheltuim niciun ban”, a spus primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Cate contestatii avem la licitatia pentru Centura de Sud la Timisoara 

Asfaltul folosit in Timisoara nu tine la temperaturi scazute

In urma cu putin timp, primarul Robu a luat hotararea sa plombeze gropile aparute in urma iernii. Chiar el spune ca lucrarile sunt, practic, facute de mantuiala, intrucat asfaltul folosit in Timisoara nu este dintre cele care rezista la utilizarea la temperaturi scazute. Cu toate acestea, potrivit primarului, astuparea craterelor in care timisorenii si-ar putea distruge masinile este o prioritate.

„Decizia aici este una politica si asumata. Eu am decis, nu specialistii, ca acolo unde sunt gropi periculoase sa se intervina. Se stie dinainte ca nu merita sa folosesti substante mai scumpe pentru tot asfaltul, costurile sunt uriase. Stie orice specialist ca lucrarea de plombare nu tine, cu substantele folosite in Romania. In alte tari se folosesc alte substante, ce pot fi folosite si in alte conditii meteorologice. N-o sa se foloseasca in Romania ce se foloseste in Finlanda. Acelea sunt mult mai scumpe”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul promite ca, imediat ce vremea se va indrepta, va incepe lucrari de asfaltare in tot orasul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. RUSINE – Banii nostri aruncati pe sosea!!!! Trebuie sa raspunda cineva, vrem masuri.

  2. Dar nervii si timpul pierdut, benzina arsa etc, cine le plateste, tov Robu!?

  3. Păi chiar Preamăritul declară că în urma unei decizii politice, fără consultarea specialiștilor (cu atâtea facultăți în proximitate e normal sa fie sute care puteau fi consultați gratis), preavopsitul a atribuit pe sprânceană acel contract la o firmă de-a casei (politice). Rezultat execrabil, bani publici (de la tine cititorule și de la noi toți) aruncați pe apa sâmbetei. Cine să răspundă? Un laș iresponsabil indolent la moartea unui tânăr de 24 ani? Răspundeți voi data viitoare cu un vot aplicat cu sete pe un alt candidat.

  4. Bai dar Robu ne crede prosti. Cine acorda garantia? SDM ca doar ei au asfaltat. Cine e actionar la SDM? Primaria Timisoara. De unde are bani Primaria Timisoara? De la contribuabili. Deci cum vine aia ca nu ne costa ca eu nu inteleg?

  5. nu am aflat in ce consta noua reteta de mixtura, mai putin bitum?

    cum este posibil ca strazi asfaltate in anii 90 sa reziste 20 de ani si cele in 2017 sa nu treaca o iarna?