Bulz, pastrama sau carnati, tesaturi, masti, lemn, dantelarie, muzica. Cei mai mari mesteri populari din toata tara si-au dat intalnire la Timisoara, la Muzeul Satului. Accesul doar cu Certificat COVID

TIMISOARA. Obiecte din lemn, os, lut sau metal, tesaturi, masti, impletituri, icoane, dantelarie, instrumente si alte podoabe vor putea fi admirate si cumparate la Muzeul Satului Banatean de la Padurea Verde.

Cei mai mari mesteri populari din toata tara si-au dat intalnire la Timisoara in acest sfarsit de saptamana.

Targul mesterilor populari a ajuns la a XXI-a editie si isi deschide portile sambata, 25 septembrie, de la orele 10.00.

Si-au anuntat participarea 50 dintre cei mai mari mestesugari din Romania, din toate zonele etnografice ale tarii, specializati in prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, in crearea de tesaturi, masti, podoabe populare, impletituri, icoane, dantelarie, obiecte din sfoara, instrumente muzicale.

Alaturi de minunate podoabe traditionale care vor fi prezentate la targ, se vor afla si specialisti in gastronomie care vor pregati bucate autentice romanesti, dar si mai multi indragiti interpreti de muzica populara, care vor intretine atmosfera.

Programul complet al Targului:

Sambata, 25 septembrie 2021: 10.00 -11.00 – deschiderea festiva si prezentarea participanţilor, iar intre orele 10.00 – 20.00 se va desfasura expozitia cu vanzare a mesterilor populari.

De la ora 12.00, pe scena vor urca ansamblul Pusta Banatului și solistii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Vacaru si Anda Sabados.

Duminica,  26 septembrie 2021:  10.00 -20.00 – expozitia cu vanzare a mesterilor populari, iar intre orele 13.00 -14.00  va avea loc festivitatea de premiere a participantilor.

De la ora 12.00 – program artistic pe scena cu ansamblul Pusta Banatului, cu interpretii amintiti si altii.

Accesul se va face cu prezentarea Certificatului verde COVID, in forma tiparita sau electronica (de pe telefon, cu codul QR), test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore sau adeverinta care atesta parcurgerea curenta a infectarii cu SARS-Cov-2 a persoanelor aflate in perioada cuprinsa intre a 15-a și 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu COVID 19.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dar mesterii, interpretii, vanzatorii, paznicii si restul organizatorilor au certificat? Portarul fara certificat va verifica vizitatorii daca au certificat….La final, se vor mira de ce nu prea au clienti.