Bunatati pentru masa de Craciun. Cotoroage preparate ca in gospodariile din Banat

Dupa ce au pregatit carnatii, toba sau caltabosii, gospodinele din Banat folosesc ce a mai ramas din porcul taiat de Ignat si pentru racituri sau piftie ori cotoroage, asa cum li se mai spune in Banat.

Pentru pregatirea cotoroagelor aveti nevoie de 2 ciolane de porc, un sfert de kilogram de sorici sau 2-3 picioare de porc, o ceapa, o radacina de pastarnac, doi morcovi, 5-6 catei de usturoi, boabe de piper, sare si foi de dafin.

Iata cum se pregatesc cotoroagele banatene.

Bucatile de carne si sorici se parlesc bine sa nu aiba par, se spala, dupa care se pun la fiert cu apa, sare, ceapa, morcov, pastarnac sau patrunjel. Nu prea multe fiindca riscati sa dati gust de ciorba raciturilor. Se pune sare si la final, boabele de piper si foi de dafin.

Se lasa totul la fiert, la foc mic, spumand continuu pana se desface carnea de pe os. Apoi, daca este cazul, degresam zeama, se strecoara si se degreseaza inca odata daca este prea grasa zeama. Cand s-a fiert carnea, se curata de pe oase, iar in zeama se pune usturoi pisat dupa gust, carnea se aseaza in farfurie, se pune peste ea zeama si se da la rece pana ce se încheaga.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.