TIMISOARA. Sectia IV Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara are, incepand cu aceasta luna, 8 saloane modernizate la cele mai noi standarde, cu dotari performante, precum si grupuri sanitare conform cerintelor, toate atat de necesare ingrijirii performante a copiilor si confortului micilor pacienti, in urma unui proiect de renovare in valoare totala de 200.000 euro. Modernizarea sectiei a fost realizata de catre Organizatia „Salvati Copiii” Filiala Timisoara cu sprijinul financiar al Smithfield Romania.
Organizatia „Salvati Copiii”, deruleaza un amplu program de dotare a spitalelor de copii si a maternitatilor, cu intentia de reducere a mortalitatii infantile (a carei incidenta ramane una ingrijoratoare pe parcursul ultimului deceniu, chiar daca a scazut la nivel national). Astfel, Organizatia „Salvati Copiii” a donat in ultimii ani echipamente medicale in valoare de peste 1.000.000 de euro acestor unitati spitalicesti din regiunea noastra.
„Sectia IV Pediatrie a spitalului este una extrem de importanta pentru regiune, aici fiind transferati copii cu patologii grave cardiologice, toxicologice, dar si nefrologice, din intreg judetul Timis, precum si din judetele vecine. Calitatea actului medical depinde si de felul in care se petrece el, de cum sunt primiti copiii in saloanele unui spital cu buni specialisti in cadrul personalului„, spune medicul Mihai Gafencu, presedintele Consiliului Director al Organizatiei Salvati Copiii.
Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei. Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.
Pareri
Bravo, ce este și mai important este sa fie apreciate și păstrate sa beneficieze și alții de ele și peste 5 sau 10 ani. Felicitari
Si cu lucrarea inceputa de Primarie din 2014 ce se mai aude?