Cabinet de robotica, la Generala 30. Primul din cele 8 proiecte finantate din bugetul participativ al Primariei Timisoara, dat in folosinta

TIMISOARA. Elevii din Timisoara au la dispozitie un nou cabinet, realizat ca urmare a castigarii finantarii in cadrul bugetului participativ al Primariei Timisoara. Astfel, cu o finantare de 400.000 de lei, a fost creat, in incinta Scolii Gimnaziale 30, un cabinet de robotica, pentru integrarea copiilor cu cerinte educationale speciale si pentru activitati care sa activeze comunitatea de elevi din oras.

Cabinetul este primul proiect de bugetare participativa al Primariei Timisoara care este dat in functiune. Proiectul a fost propus de Mirela Scortescu, a obtinut voturile timisorenilor si apoi a fost implementat. Laboratorul include o serie de investitii in echipamente si materiale educationale, cum ar fi un cabinet robotica, playforms si jocuri educative pentru copii, o camera pentru stimulare senzoriala, amenajarea unei sali multimedia, echipamente sportive, materiale didactice pentru arte si educatie muzicala si alte consumabile. Urmeaza a fi echipate inca doua spatii pentru activitati, respectiv o camera pentru stimulare senzoriala si o sala multimedia.

Proiectul aduce impreuna copii de la scoala Gimnaziala nr. 30 si institutiile de invatamant special din oras pentru a desfasura activitati precum robotica, programare, jocuri si miscare, jocuri pentru stimulare senzoriala, activitati muzicale si altele. Toate acestea vor fi sustinute de profesori voluntari si studenti de la Universitatea Politehnica Timisoara. Scopul nostru este sa oferim un mediu confortabil pentru cresterea comunitatii din jurul scolii prin colaborarea eficienta si motivata a celor trei factori importanti pentru dezvoltarea cetateniei democratice: familia, scoala si comunitatea”, transmite directoarea Scolii Generale 30, Mihaela Sora.

Hub-ul va fi deschis in fiecare vineri, orele 14:30 – 16:30, si sambata, dupa un program pe care il va anunta scoala, stabilit impreuna cu scolile partenere.

Proiectul se numara printre cele 8 proiecte care au castigat finantare in 2022, iar valoarea lui este de 400.000 lei, cu tot cu TVA.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.