Calatorie de neuitat in inima Bavariei, la Nurnberg, cu avionul, direct de pe Aeroportul Timisoara

TIMISOARA. Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara pregateste noi destinatii pentru turisti, in aceasta vara. Iar una dintre ele este orasul Nurnberg din Germania.

CITESTE SI: Excursie spectacol in lumea Lego, direct de pe Aeroportul din Timisoara 

Comunitatea de romani din Nurnberg este una foarte mare, asa ca, daca va plimbati pe strazile orasului, negresit auziti cum se vorbeste limba de acasa.

Asadar, din 2 iulie, compania aeriana Wizz Air va opera zboruri de pe Aeroportul Timisoara, direct la Nurnberg, de doua ori pe saptamana, in zilele de luni si vineri.

Asezat de o parte si de alta a raului Pegnitz, Nurnberg este unul dintre cele mai mari orase din Bavaria. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, orasul a fost bombardat in proportie de 90 la suta, fiind al doilea cel mai distrus oras din Germania, dupa Dresda.

Majoritatea cladirilor din centrul vechi au fost insa reconstruite ulterior, pastrandu-se insa arhitectura originala, astfel ca, astazi, nici nu ai zice ca s-a intamplat ceva de o asemenea amploare cu zeci de ani in urma.

Daca v-ati propus sa sa vizitati acest oras, trebuie sa mergeti neaparat sa vedeti zidurile medievale si Castelul Nurnberg.

Pentru a ajunge in zona turistica a orasului, trebuie sa treceti de zidurile medievale, ce dateaza din secolele al XIV-lea-al XV-lea. Zidurile se intind pe o lungime de patru kilometri, avand numeroase porti si turnuri ce pot fi  explorate.

Castelul Nurnberg este o structura impresionanta, cu o inaltime de 351 de metri, si, impreuna cu zidurile ce il inconjoara, este una dintre cele mai importante structuri medievale ce au supravietuit numeroaselor conflicte armate de pe batranul continent.

Mai puteti vizita Primaria Veche si Piata Centrala. Cele doua obiective se afla la nu mai mult de doua minute distanta unul de celalalt si marcheaza centrul orasului vechi.

In Piata Centrala (Nurnberger Hauptmarkt), puteti vedea Fantana Ehekarussel, cunoscuta si ca Fantana Frumoasa sau Caruselul Casniciei. Dar si Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche) care este o alta cladire impresionanta, construita in stil gotic si datand de prin anii 1350. Unul dintre elementele de marca ale bisericii este Männleinlaufen, un ceas mecanic ce a fost instalat in anul 1509. Mecanismul ceasului se activeaza la miezul zilei.

Primaria Veche, pe de alta parte, a fost ridicata in anul 1332 si distrusa in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru a renaste, ceva mai tarziu, in anul 1956. Desigur, cladirea indeplineste toate functiile administrative, dar, in plus, are si o temnita ce dateaza din Evul Mediu, cu 12 celule si o incapere pentru tortura. Mai multe detalii pe aventurescu.ro

Cunoscuta si sub numele de Hole Nurnberg (in traducere, Gaura din Nurnberg), temnita este cea mai veche parte a primariei si una dintre cele mai mari inchisori municipale din Evul Mediu ce a rezistat atata timp.

Si, daca esti pasionat de istorie, poti descoperi, la Nurnberg, tribunalul in care a avut loc cel mai rasunator proces din istorie, in care inculpati au fost importanti membri ai conducerii politice, militare si economice a Germaniei Naziste. Procesele au avut loc intre 1945 si 1949.

Totodata, nu ratati catacombele orasului care pe vremuri erau folosite pentru depozitarea a ceea ce au mai de pret bavarezii, berea.

Tot in acest frumos oras german se afla si Muzeul Jucariilor. Nurnberg este cunoscut in lumea intreaga pentru jucariile sale de peste 600 de ani.

Muzeul are 1.400 de metri patrati, toti impanziti cu mii si mii de jucarii vechi de sute ani, de la papusi, magazine, figurine, la lego, animalute de plus, jucarii din lemn sau machete de tren.

Si, daca ati ajuns in Germania, nu trebuie sa ratati berea. Puteti sa va racoriti la Beraria Altstadthof.

Iar daca v-ati propus sa amanati excursia in frumosul oras german pana la iarna, trebuie sa stiti ca cel mai spectaculos targ de Craciun din Germania are loc la Nurnberg.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.