Calatorie in timp. Cavaleri, mestesugari si domnite si-au stabilit tabara langa Castelul Huniade si au deschis primul Festival Medieval de la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Festivalul Medieval al Castelului Huniade a adus la Timisoara cavaleri din trei tari, mestesugari si bucatari, care isi vor etala maiestria in acest final de saptamana in fata timisorenilor.

CITESTE SI: Imagini din aer cu noul pod Dragalina din Timisoara, de 3 ori mai lat decat cel vechi. Cand se redeschide circulatia? Video 

Totul a inceput in Parcul Castelului Huniade, unde a fost stabilita tabara. Au fost ridicate corturile, iar cavalerii si ajutoarele lor au expus armele, scuturile si armurile din dotare.

S-a plecat apoi intr-o parada pe strazile cetatii Timisoarei, pe traseul Parcul Castelului – str. Alba-Iulia, Piata Libertatii – Str. Alecsandri – Piata Unirii – str. E. Savoya – Piata Libertatii.

Cavalerii au purtat armurile si armele, fiecare dintre ei avand blazonul sau, insa au fost aduse si mascotele, o bufnita si un dihor.

In Piata Libertatii, dar si in Piata Unirii, alaiul s-a oprit, iar in timp ce unii au pus in scena momente de manuire a armelor, altii si-au aratat maiestria in jocul cu focul. Intregul spectacol a fost urmarit de sute de timisoreni.

Iata programul complet al Festivalului Medieval de la Timisoara

Sambata

10:00 – Trezirea la viață a taberelor medievale, prin:

deschiderea atelierelor de ceramică, curelărie, pictură, fierărie și întreținere de arme și armuri;
meșteșugul textilelor, croitorie, broderie, imprimare de țesături;
scriptorium: prelucrare de pergament și hârtie, caligrafie;
jocuri de societate medievale;
tir cu arcul.
12:00 – Animație Peregrinii

12:30 – Prezentare Hrafnabroethr

13:00 – Aromele Evului Mediu: deschiderea concursului internațional de bucătărie istorică

13:30 – Prezentare Hrafnabroethr și Borivoj (SK)

14:00 – Competiția de luptă pe puncte

15:00 – Animație Peregrinii

15:30 – Cercul Vânătoresc Sfântul Hubert – Introducere în lumea vânătorii medievale 16:15 – Prezentare Hrafnabroethr

16:45 – Competiția internațională de luptă pe pod (Bridge Fight 5 vs 5)

18:00 – Aromele Evului Mediu: Ospățul lui Ahtum – prezentarea bucatelor în cadrul reconstituirii unui banchet medieval, jurizarea concurenților, muzică medievală cu Peregrinii, dans.

19:00 – Reconstituire istorică: Bătălia de la Vadul Nisipurilor

20:30 – PASTICHE – SUFLETUL CODRULUI Un spectacol inspirat din vechile basme și datini, prezentat de o trupă ce-și croiește drumul artistic prin compoziții muzicale proprii cu aer de legendă și ritmuri energice.

21:15 – IRDORATH LIVE Cultura Europei vechi, păstrată în muzică și incantații, este punctul de plecare al concertului exploziv al trupei IRDORATH, o avalanșă fantasy-folk cu accente medievale și gotice.

22:00 – PEREGRINII & DEEP6 – VOLUNDR, LEGENDA FĂURARULUI Una din cele mai vechi povești păstrate în mitologia Bătrânului Continent, cea a fierarului legendar din vremea valkyriilor, este istorisită de muzicienii de la Peregrinii și actorii teatrului pirotehnic Deep6 Project într-un spectacol vizionar de muzică și foc – un poem despre furie și trădare, cruzime și curaj, o saga veche din evul întunecat, luminată de flăcări și îmbrăcată în vechi cântece .

Duminica

10:00 – Trezirea la viață a taberelor medievale, prin:

deschiderea atelierelor de ceramică, curelărie, pictură, fierărie și întreținere de arme și armuri;
meșteșugul textilelor croitorie, broderie, imprimare de țesături;
scriptorium: prelucrare de pergament și hârtie, caligrafie;
jocuri de societate medievale;
tir cu arcul.
11:00 – Animație Peregrinii

11:30 – Arena Arcașilor (Concurs de tir cu arcul și ArcheryTag)

12:30 – Infanteria Evului Mediu: formații și tehnici de luptă (prezentare Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, Deus Vult, Beli Orlovi, ȘoimanArt)

13:30 – Animație Peregrinii

14:00 – Jocuri Războinice (Banca, Lupta Oarbă, Cercul Onoarei, Cercul Trădării, Cercul Apocalipsei)

15:30 – Gala HMB : Halebarde, Spadă Lungă, Spadă și Scut

17:00 – Reconstituire istorică: Cruciada Târzie, Buhurt All vs All

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.