Calculatorul tau poate fi accesat de la distanta daca folosesti Winamp-ul! Vezi de ce poti fi o victima!

Daca nu folosesti cea mai noua versiune a Winamp, atunci prin computerul tau hackerii pot avea acces la toate informatiile pe care le detii. Vezi TOP 3 programe vulnerabile in spatiul cibernetic romanesc!

47,4% dintre computerele personale din Romania sunt vulnerabile la atacuri informatice deoarece nu ruleaza cea mai recenta versiune de Winamp. Astfel, toate variantele media player-ului mai vechi de versiunea 5.621 permit unui
potential atacator sa acceseze de la distanta computerul victimei.

Aproape jumatate dintre utilizatorii romani nu isi actualizeaza programele instalate pe computer, desi folosesc software gratuit pentru care nu este necesara cumpararea unei licente. PC-urile devin astfel vulnerabile la atacuri informatice, avertizeaza expertii Kasperky.

In general, punem cauza nivelului ridicat de vulnerabilitate a sistemelor din Romania pe umerii pirateriei – de cele mai multe ori, crack-urile pentru software-ul piratat nu functioneaza decat pentru anumite versiuni, determinandu-i astfel pe utilizatorii de software piratat sa renunte la functiile de autoupdate in aplicatii“, a spus Stefan Tanase, Senior Regional Researcher, EEMEA, Global Research and Analysis Team.

Totusi, daca ne uitam la TOP 3 vulnerabilitati prezente in spatiul cibernetic romanesc, acestea sunt prezente in pachete software gratuite, indicand ca motivul principal al nivelului ridicat de vulnerabilitate il reprezinta neglijenta utilizatorului individual, care nu intelege importanta update-urilor, mai ales a celor de securitate“, a incheiat Tanase.

Al doilea cel mai periculos software din Romania ale carui vulnerabilitați pot fi exploatate este Java. Pentru a proteja computerul, este indicata utilizarea celei mai noi versiuni, care poate fi descarcata gratuit de pe website-ul Java.

Adobe Flash Player este pe locul trei in clasament, cu un set de vulnerabilitati ce afecteaza versiunile mai vechi de 10.3.183.10 ale software-lui.

Alte pachete software gratuite asociate cu vulnerabilitati prezente in Top 20 sunt Adobe Shockwave Player si Adobe Reader, Apple QuickTime si Apple iTunes, Mozilla Firefox si Opera, Skype, BS Player sau TeamViewer. In lista de
aplicatii care au nevoie de update-uri mai pot fi gasite si pachete software comerciale, cum ar fi: DAEMON Tools, Microsoft Office, Winrar sau ACDSee.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Esti un retard care habar n are ce vorbeste, da ti doua palme si cumpara ti un abac, poate nu te virusezi… astea s jenabilitati de articole pentru umplutura. de ce pot fi io victima daca folosesc Winamp ul tot nu scrie in articolu asta de rahat, io am 5.1 winamp acceseaza mi computerul da sa mi zici sa si dezactivez antivirusul si firewalu, si cum mi l acceseaza ca remote sau ca ce? uuuuuu o sa ma duc sa dau 10 refresh pe desktop si o sa mi tin degetele incrucisate sa nu vina hackeru sa mi ia din comp ….. ce sa mi ia?