Caldura si apa calda asigurate cel putin inca 3 luni, la Timisoara. Primaria a prelungit contractul cu Colterm

TIMISOARA. S-a facut a doua prelungire de contract, doar anul acesta, intre Primaria Timisoara si Colterm, compania care asigura apa calda si caldura in Timisoara.

CITESTE SI: Administratia Fritz anunta ca vrea sa faca un imprumut de 20 de milioane de euro de la BERD sa acopere cofinantari la proiecte europene deja in lucru. Primaria Timisoara trebuie sa dea banii inapoi in 15 ani

Consilierul local al PSD, Radu Toanca, a propus prelungirea cu un an de zile a acestui contract, insa propunerea lui a fost respinsa de colegii sai din Consiliul Local Timisoara.

Contractul, incheiat inca din anul 2006, a fost prelungit pentru prima data in luna februarie si urmeaza sa expire in 30 august. Iar pentru ca administratia inca nu a intocmit un nou contract, face acum o alta prelungire a celui aflat deja in vigoare.

Din considerente obiective nu este posibilă finalizarea demersurilor în vederea încheierii noului contract de delegare a gestiunii serviciului până la data de 30.08.2021 (când expiră durata contractului nr. 216/30.05.2006). Aceste considerente obiective includ, fără limitare, (i) complexitatea din punct de vedere juridic, tehnic și economic a întocmirii documentației aferente noului contract de delegare în contextul situației specifice a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul Municipiului Timișoara și a infrastructurii aferente serviciului, complexitate ce necesită un volum mare de muncă în vederea pregătirii documentației; (ii) neobținerea până la acest moment a avizului Consiliului Concurenței cerut conform art. 52 alin. (2) din Legea nr.
51/2006.

Serviciul de alimentarea cu energie termică în sistem centralizat este un serviciu de utilitate publică, are un caracter permanent şi regim de funcţionare continuu și răspunde unor cerinţe şi necesităţi de interes şi utilitate publică.

Necesitatea prelungirii duratei contractului de concesiune existent este dată de obligativitatea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la nivelul unităţii administrativ-teritoriale„, se arata in documentatia care insoteste proiectul de hotarare.

Noul termen de valabilitate al contractului este 30 noiembrie 2021.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. Adica vine noembrie si … Timisorenii la frigider. Si batuti si f… si cu banii luati? (scuzati amintirile din sant).
    Citez: „Serviciul de alimentarea cu energie termică în sistem centralizat este un serviciu de utilitate publică, are un caracter permanent şi regim de funcţionare continuu și răspunde unor cerinţe şi necesităţi de interes şi utilitate publică.” Sau …?????
    Cei care distrug un serviciu fara sa puna nimic in loc ar trebui sa infrunte „Drumul Crucii”! Nu stiu cum stau cu verdeata din … dar nu au gasit de atatia ani alternative viabile? Ele exista (vezi EU de la vest de noi), numai ca iti trebuie 3 lucruri: (1) oameni destepti, (2) perspectiva schimbarilor (plan pe 20 + ani), (3) cei care te reprezinta si conduc la diferite nivele sa te reprezinte si sa sustina finantarile. Timisoar nu trabuie sa fie un aeroport la fel si fel de Agamita Dandanache!
    2. Relativ la stirea din subsolul articolului de baza: … Viceprimarul Cosmin Tabara a reziliat contractul cu firma care administreaza doua cimitire mari din Timisoara. Urmeaza o noua licitatie…
    Dragi Crestini (cati mai suntem/sunteti/sunt). Stiti ca dupa 5 ani de la inmormantare puteti fi scosi din „locul de veci” (pe 5 ani!!!!!!, al naibi joc de cuvinte)? Stiti ca datorita conservantilor in 10 ani nici macar nu putreziti si puteti fi aruncati la gunaoi, in bucati (ramase)?
    Cand Timisoara era Crestina locul de veci era de 20 ani platit * + … + *ultimii 20 de ani, daca nu mai era cine sa-l plateasca?
    In Germania, intrun orasel am viztat un cimitir si la intrebarea relativa la un mormant de prin 1790 am intrebat daca mai exista urmasi? Mi s-a raspuns „dar cel inhumat a fost cetatean al acestui orasel, nu-l putem „elimina”. NO COMMENT