TIMISOARA. Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul sunt aşteptaţi să se înscrie la Universitatea Politehnica Timişoara, cele 10 facultăţi ale acesteia asigurându-le candidaţilor pregătirea necesară pentru ocuparea, la absolvire, a unui job atractiv. Au început deja înscrierile online, pentru ciclul de licenţă, pe platforma dedicată (https://admitere.upt.ro/), o versiune îmbunătăţită faţă de anul trecut, mai intuitivă şi cu o interfaţă mai prietenoasă, care permite candidaţilor să realizeze toţi paşii procesului de înscriere, iar din data de 6 iulie 2022, toate centrele de admitere sunt deschise, atât cele din facultăți, cât și cele zonale, cadre didactice și studenți ai UPT fiind prezenți acolo pentru a le oferi candidaților toate informațiile referitoare la înscriere.
Pentru facultăţile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs de dosare, înscrierea candidaților se face până în 22 iulie online sau fizic în centrele de admitere din cadrul facultăților, iar între 6-8 iulie, 11-12 iulie și 18-19 iulie în centrele zonale de admitere din Arad, Deva, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Reșița și Târgu Jiu. Concursul de dosare va avea loc în 25 iulie, în aceeași zi urmând să fie afișate și rezultatele, după care urmează trei runde de confirmări, rezultatele finale fiind afișate în 29 iulie.
În cazul Facultății de Automatică și Calculatoare, unde se organizează concurs de admitere cu probe, înscrierile se pot face online până în 12 iulie, fizic în centrul de admitere din cadrul facultății în perioada 4-8 iulie și 11-12 iulie, sau fizic în centrele zonale de admitere în perioadele 6-8 iulie și 11-12 iulie. În 12 iulie se vor anunța rezulatetele evalării portofoliilor, în 14 iulie va avea loc concursul de admitere, rezultatele se vor afișa în aceeași zi, după care urmează cele trei runde de confirmări și afișarea rezultatelor finale în 21 iulie.
În cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism, unde se organizează, de asemenea, concurs de admitere cu probe, înscrierile se pot face până în 17 iulie online, în perioada 4-17 iulie fizic în centrul de admitere din cadrul facultății, sau în perioadele 6-8 iulie și 11-12 iulie în centrele zonale de admitere. Transmiterea portofoliilor se face online până în 17 iulie, iar rezultatele probei de portofoliu vor fi afișate în 19 iulie. Concursul de admitere va avea loc în 21-22 iulie, rezultatele se vor afișa în 23 iulie, iar după rundele de confirmări succesive, rezultatele finale vor fi afișate în 29 iulie.
Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ frecvenţă redusă (IFR), înscrierile se fac online sau fizic în centrele de admitere din facultăți până în 22 iulie și fizic în centrele zonale de admitere în perioadele 6-8 iulie și 11-19 iulie. Concursul de dosare va avea loc în 25 iulie, tot atunci se vor afișa și rezultatele, iar după rundele de confirmări, rezultatele finale se vor afișa în 29 iulie.
Centrele zonale de admitere, care vor funcționa în perioadele menționate, între orele 9:00-16:00, sunt următoarele:
Informaţii suplimentare despre admitere şi despre procesul de înscriere, precum şi tutoriale privind modul de completare a înscrierii online pot fi găsite pe site-ul Universităţii Politehnica Timişoara, în secţiunea dedicată admiterii (http://www.upt.ro/Upt-Timisoara_admitere_31_ro.html), pe platforma de înscriere (https://admitere.upt.ro/), pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa [email protected].
Pareri
Nu este vorba de nici o admitere,este vorba de adus doua , trei hirtii la secretariat .
Atita tot.
Daca ar organiza vreun examen de admitere la toate sectiile s ar trezi ca nu au studenti si ar ramine domnii profesori doctori fara norme.
Admiterea era acum vreo 30 de ani si mai bine , examenul se tinea trei zile la rind,prima zi era algebra si analiza,a doua era geometrie si trigonometrie,iar a treia era fizica iar la ,, tcm ,, erau si 15 pe un loc.
Acum se cheama apa de ploaie.
In curind o sa se si renunte la bacalaureat ca sa se umple asa zisele universitati cu materie prima a se citi studenti,atit cele de stat ci si cele particulare
Mai jos de atit chiar nu se va mai putea.
Invatamintul zis ,, superior ,, a devenit doar o afacere ca oricare alta,trebuie sa genereze profit.