Campionat de streetball la Timisoara! Castigatorul merge in excursie la faimoasa inchisoare Alcatraz!

Un roman are sansa de a ajunge pe celebra insula Alcatraz din Statele Unite care a adapostit una dintre cele mai fioroase puscarii. Singura obligatie este sa stie foarte bine street ball, adica baschet unu la unu. Evenimentul face parte din Caravana Red Bull King of the Rock.

Trei turnee zonale de calificare si o finala pe tara vor da sansa streetballer-ilor din Romania sa arate de ce sunt in stare.

Prima oprire a caravanei Red Bull King of the Rock este la Timisoara, la 1 iunie, pe terenurile de sport ale Universitatii de Vest. A doua este la Cluj, la 8 iunie, pe platoul din fata Salii Sporturilor „Horia Demian”,  iar ultima, la Bucuresti, la 24 iunie, pe terenurile „Sport Arena” din cadrul Universitatii Politehnice.

Sistemul de desfasurare al competitiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc in baschetul de strada: castigi sau pleci acasa!

Ai la dispozitie 5 minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singura posesie, pentru a demonstra ca esti mai bun decat adversarul tau. Daca ai marcat primul 11 puncte esti invingator. Atentie la faulturi! Ai maximum cinci la dispozitie inainte de a fi descalificat, iar orice greseala antisportiva duce automat la descalificare.
Punctajul va fi acelasi ca la baschetul obisnuit, aruncarile fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Daca esti faultat pe aruncare la cos, primesti un punct, iar posesia se schimba. Castigatorul competitiei va merge la Alcatraz.

Ce este Alcatraz?

Intr-un top al inchisorilor de maxima siguranta, Alcatraz Island cunoscuta si sub numele de “The Rock”, a fost una din cele mai cunoscute, gazduind nume grele si periculoase din Sistemul Criminal al SUA. Multi au incercat sa fuga de restrictiile pe care zidurile inchisorii le impuneau, dar izolarea completa de societate pe care Alcatraz o asigura si elementele periculoase din golful San Francisco au facut-o dovada vie a evadarii imposibile.

Initial, inchisoarea a fost folosita ca si centru de detentie militar pentru prizonierii din Razboiul Civil si captivii din Razboiul Spaniol-American; in 1934 a devenit in mod oficial inchisoare federala. Alcatraz a avut parte de o renovare completa pentru a fi siguri ca nu exista nici o slabiciune, un rezultat direct al Marii Crize si al prohibitiei care a condus la un val criminal fara precedent, in special din partea crimei organizate, in anii 20 si 30, iar Alcatrazul era locul ideal pentru a ii retine pe acesti noi inamici publici ai Americii.

Timp de 29 de ani, celule din Alcatraz au fost casa celor mai feroce si temuti criminali, nume precum George “Machine Gun” Kelly, Robert Stroud aka Birdman of Alcatraz, Alvin Karpis, Bumpy Johnson si ultimul, dar nu cel urma Al Capone. A fost un fel de “cei mai cei” ai lumii criminale, un fel de alinere a celor mai mari “staruri” de pe lista de raufacatorilor cautati de autoritatile federale.

Pe 21 martie 1963, procurorul general Robert F. Kennedy (da! Acel Robert f. Kennedy) a inchis celulele de la Alcatraz pentru totdeauna, datorita costurilor de intretinere si datorita degradarii avansate a cladirilor in urma a jumatate de secol de actiune a apei sarate.

Peste ani, insula a fost parte din filme, desene, carti, emisiuni televizate, benzi desenate si jocuri. Astazi, insula este un peisaj istoric controlat de National Park Services care ofera tururi vizitatorilor. Chiar daca se pare ca Alcatrazul a fost “domesticit”, trecutul salbatic continua sa pluteasca deasupra insulei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete