Cand incet, cand incetisor e ritmul lucrarilor pe santierul de la Pasajul Solventul din Timisoara. In octombrie ar trebui sa inceapa strapungerea pamantului de sub cele 10 linii de cale ferata. Video

TIMISOARA. Muncitori putini, utilaje la fel, pe santierul Pasajul Solventul de la Timisoara, prin care ar fi trebuit sa treaca masinile inca din ianuarie 2024. Aflate in mare intarziere, lucrarile din ultima luna au vizat continuarea faimosului cheson, acea piesa cu ajutorul careia ar trebui realizata strapungerea pamantului de sub liniile de cale ferata.

CITESTE SI: S-au mai miscat lucrurile pe drumul judetean intre Sag si Sanmihaiu Roman, dar inca nu a aparut asfaltul. Termenul de finalizare este sfarsitul toamnei. Video 

Dupa ultimele spuse, in august, ale viceprimarului Ruben Latcau, care se filmeaza periodic pe santier, iar apoi posteaza imaginile pe pagina sa de Facebook, procedura de… gaurire a terenului ar trebui sa inceapa in octombrie. Aceasta daca, structura ca o caseta, de 70 de metri lungime si 28 latime, va fi gata pentru a fi impinsa pe sub liniile de tren ca sa disloce pamantul dintr-o parte in cealalta, fara ca circulatia feroviara sa fie oprita.
In ultimele saptamani au fost montati pereti de sustinere, iar la rampa dinspre Bogdanestilor s-au realizat interventii de nivelare.

Stadiul lucrarilor la Pasajul Solventul, la mai bine de 2 ani si jumatate de la pornire, este ilustrat de imaginile filmate acum doua zile de cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de infrastructura din Timisoara si din judet.

Va reamintim, pasajul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.

In aceasta luna se implinesc 4 ani de la semnarea contractului si mai bine de 2 si jumatate de la deschiderea santierului,

Pasajul Solventul urmeaza sa faca legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, pe sub liniile de cale ferata.

Investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.

Constructia Pasajului Solventul costa 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul National de Investitii Anghel Saligny. Adica aproape 27 de milioane de euro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Proiectul înregistrează întârzieri enorme iar impactul său asupra traficului nu își va atinge potențialul maxim decât după construcția podului peste Bega și legăturii cu bulevardul Dâmbovița, ceea ce înseamnă alți ani. După cum am văzut cât a durat și ce amânări au fost în cazul pasarelei de pe strada Gelu, vom mai aștepta ani buni până la închiderea inelului 4 în zona de vest care va fi probabil inaugurat sub o alta administrație.

    • Pasajul nu e al vostru, si nici al copiilor vostri, ci al urmasilor, urmasilor, urmasilor vostrii, in veacul vecilor! Ce n-ati inteles?

  2. De parcă alte lucrări se termină repede. În România sapă o groapă aruncă o tablă pe ea și trei săptămâni așa rămâne, după care mai durează alte luni ca să rezolve problema din subteran. Nu înțeleg de ce primăria nu impune date clare de începere și terminarea lucrărilor? Orice lucrare cât de mică durează o veșnicie până se termină.

    • Preda, eu te inteleg ce spui, dar, ar trebui sa te obisnuesti cu ritmul acesta de lucru la noi in Romania. Ba trebuie sarit cu dreptul, ba nu-i bun proiectul si trebuie modificat, sau multe alte motive. Solutia noastra celor care nu ne convine, este sa plecam dincolo, pentru ca la noi in Romania, n-ai sa vezi niciodata ca se va lucra cum lucreaza muncitorii din Vest.

    • pentru ca birocratie. orice adresa, notificare scrisa, are termen 30 zile pentru raspuns.

      daca contstructorul ia o pauza bine meritata si primaria le trimite o adresa, au inca 30 zile de pauza pana e nevoie sa raspunda. raspunsul, probabil sunt promisiuni si vrajeli. pana trimite a 2a adresa au trecut deja lejer 2 luni jumate (incluse sunt si zilele in care se plimba hartiile cu posta). plus ca primaria nu poate face prea multe dupa doar o adresa, trebuie trimise mai multe,
      daca se intampla 2-3 situatii dinastea in care cineva asteapta raspuns pentru o problema, s-a pierdut jumatate de an aproape. nu-i de mirare ca intarzierile sunt de ani de zile

      pe langa asta, contractele sunt facute de pnlsd in favoarea constructorului (firme de partid), niciodata in favoarea statului.

      cu toate astea, usr sunt de vina, fmm lor de ghei.

      • SLAVA FRITZ !!!
        Glorie eterna marelui DoNimic.
        El nu face nimic, dar nu face in mod corect. In fine, face, dar nu trebuie sa stiti voi toate manevrele, hotiile si manariile.

  3. O alta varianta a legendei meșterului Manole, legenda care ne caracterizează. Daca nu se darama maine ce s,-a construit astazi, atunci sigur construcția se va realiza în ani lumina. Concludent este situația autostrăzii Transilvania. Au trecut 20 de ani și nu e gata. Unii spun ca nici în următorii 5 ani nu va fi gata.

  4. Fritz e un tepar! In schimb paradele lgbt se mentin in ritm alert de cand a aparut bulangiul de Fritz in Timisoara.

    • Frate, pe toate site-urile te vad cu postarile tale.
      Ai o obsesie cu comunitatea aia.
      Esti cu capul rau!

      P.S Paradele lgbt au inceput pe vremea lui Robu!

    • Ești tare prost!

  5. Din ce vad in filmari, chesonul nici pe jumate nu este gata. E posibil ca in octombrie sa fie abia gata chesonul. Apoi ii trebuie destul timp pentru uscare, minim o luna si abia dupa uscare incepe impingerea. Nu stiu daca aceasta operatiune se desfasoara mai bine iarna (la temperaturi mici) sau in restul anului…
    Mintea lui Latcau este setata pe „repede inainte” fara argumente…🙄

    • Nu înțeleg de ce nu încep și strada gări sa aducă și linia de tramvai până la pasaj?
      Am citit ca or sa înceapă și licitația pentru podul peste Bega dar pana acum nim8c și strada prin fabrica solventul?

      • Pai o câștigat alegerile tot Șpriț… mai așteptam 4 ani poate o sa piardă alegerile și o sa înceapă și licitația pentru pod…

      • Asa este, pana nu se face str Garii sau podul Solventu, tramvaiul nu va avea continuitate. Chiar daca pasajul va fi gata si circulatia rutiera pornita, tramvaiul 5 va intoarce tot in bucla provizorie sau intr-o bucla noua amenajata in sensul giratoriu nou de pe Str Garii…Vom vedea daca vom apuca…😳

    • Foarte greu se mișcă firma iar primaria nu le aplica nici un fel de amenzi pentru întârzierea lucrărilor..
      Aici o sa dureze cel puțin 5,6 ani până ii gata toată zona..

  6. Stadionul Dan Paltinisan,cel mai important proiectul de societate!!!!!! Restul de infrastructură,bune și ele,nu zic nu,dar,darrr stadionul este primordiala pt comunitate ,suntem dezbinați că niciodată în orașul ăsta !!!!
    Avem nevoie sa ne strângem toți la un loc sa ne unim vocile și forțele ,iar apoi putem face toate demersurile pt infrastructura și pentru tot ….