Cand se redeschide circulatia in zona Michelangelo din Timisoara? Primarul e optimist, constructorii vor mai mult timp

TIMISOARA.Circulatia peste podul Michelangelo a fost inchisa total pentru executarea unor lucrari. Primarul Nicolae Robu spune ca nebunia din trafic va mai dura cel mult o luna, dupa care se va circulatia se va relua. Constructorii sunt de alta parere.

 “A trebuit sa inchidem din nou traficul in zona Michelangelo, pentru ca acum se lucreza la realizarea variantei finale de traversare pe axa sud-nord. Ceea ce am avut pana acum, din decembrie, timp de 5 luni, a fost o solutie improvizata, provizorie, valabila doar pentru perioada in care se desfasurau anumite lucrari si se putea trece prin santier. Suntem acum intr-un moment  foarte important, momentul in care pe pod trebuie sa se toarne asfaltul in varianta finala, pe jumatate de pod este deja facuta hidroizolatia, trebuie pusa si bordura si se va turna asfalt. Pe cealalata jumatate trebuie indepartat stratul actual de asfalt, pusa hidroizolatia si facuta asfaltarea definitiva precum si montarea bordurilor. “ a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Cat despre termenul la care se va redeschide circulatia, primarul este optimist.

“Circulatia va fi reluata in aproximativ o luna, depinde si de vreme. Lucrarile care trebuie executate sunt complexe si necesita circa patru saptamani. Am promisiuni ca se va lucra si noaptea de catre o parte din echipe. Dupa o luna deschidem circulatia pe patru benzi, in varianta finala, peste subpasaj. Se va mai lucra apoi doar la partea subterana , dar acolo nu mai sunt operatiuni complicate” sustine edilul.

Constructorii sunt insa mai rezervati si estimeaza ca au nevoie de doua luni pentru finalizarea lucrarilor care vor permite reluarea circulatiei peste pod si peste subpasaj.

“Noi speram ca in maxim doua luni, pe relatia nord-sud, ceea ce inseamna Aleea Sportivilor si strada Cluj. Noi asa estimam, daca merg toate bine si daca ne lasa si Cel de Sus, cu care nu ne putem pune. Ati vazut, la o ploaie s-a terminat . Pana iesim din pamant, la terasament, o ploaie este devastatoare. Lucram cu cati oameni trebuie. “  a explicat Valentin Martinov, director tehnic Societatea Drumuri Municipale.

Citeste si: Incepand din 23 aprilie se inchide complet circulatia in zona santierului de pe Michelangelo. Care sunt traseele ocolitoare

In ceea ce priveste subpasajul,  se lucreaza in apropierea acestuia, in subteran, la conducte. In zona respectiva, pe o distanta de 60 de metri, conductele nu au putut fi schimbate pana acum din cauza celorlalte lucrari desfasurate pe santier.

In perioada urmatoare se va realiza si hidroizolatia de protectie de pe planseul subpasajului. Structura de rezistenta este gata pe toata portiunea acoperita, urmeaza sa fie excavat pamantul si realizate lucrari mai complexe la partea de acces dinspre bulevardul Corneliu Coposu.

Incep si lucrarile la o statie de epurare a apei, in imediata apropiere a podului Michelangelo.

“Pana acum nu s-a ajuns la apa, aici. Au fost tot felul de povesti, ca s-au oprit lucrarile din cauza apei. Niciodata nu au fost oprite lucrarile din cauza apei, cu exceptia perioadei de iarna cand firmele de constructii nu lucreaza ci isi trimit angajatii in somaj tehnic. In rest, s-a putut lucra fara nicio problema cu apa. Este firesc ca la un moment dat sa se ajunga la apa freatica, nu la izvoare termale, acestea nu sunt la 20 de metri adancime” a mai spus primarul Nicolae Robu.

Pentru apa provenita din panza freatica a fost gandita statia de epurare a carei constructie va incepe in perioada urmatoare. Astfel, apele colectate de pompe speciale dotate cu senzori vor fi epurate si abia apoi deversate in Bega.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu-i clar cand se deschide?
    „Cand ii lasa Cel de Sus”
    suntem praf!

  2. Cred ca numai ploile torentiale ar mai putea salva firmele!
    In rest sper ca orice depasire de termen sa se lase cu penalitati (se pot recup0era bani pentru alte amenajari).
    Motivatiile „traditionale” ale intarzierilor, ar trebui odata anulate pentru totdeauna! Sau se vor gasi noi motive?