Candva case ale groazei, acum primesc turisti din intreaga lume. Ce secrete ascund unele din cele mai luxoase hoteluri de pe planeta?

Cand unele cladiri isi pierd utilitatea primara, acestea fie sunt lasate in paragina, fie se gasesc noi idei prin care sa fie redate publicului. Asta s-a intamplat cu mai multe inchisori din intreaga lume, care au fost remodelate si publicul le poate vizita.

CITESTE SI: O hala a unei vechi fabrici din Timisoara va fi complet transformata! Ce se va face aici? FOTO!

Arhitecti talentati si oameni de afaceri interesati intr-o noua piata s-au priceput sa ofere o a doua viata, de departe mult mai frumoasa, fostelor inchisori. Acestea au fost transformate nu numai in hoteluri de lux, dar si in alte obiective interesante si utile, cum ar fi, de pilda, scolile sau universitatile, mall-urile sau chiar cinematografele. Practic, se preteaza la orice constructie si destinatie.

De pilda, o inchisoare din secolul al XVIII-lea din Louvriers, in Franta, a fost transformata intr-o eleganta academie de muzica.

inchisoare-louviers

Un alt exemplu este inchisoarea corectionala Arthur Kill, din Staten Island, din New York, care este in plin proces de transformare intr-un studio de productie cinematografica.

CITESTE SI: Vestea fabuloasa pentru cea mai mare Clinica de Mari Arsi din tara, la Timisoara! Omul surpriza care s-a alaturat medicilor

Sau inchisoarea Reading din Anglia, care a fost deschisa publicului pentru prima oara in septembrie si care a fost transformata in expozitie de arta unde vizitatorii pot vedea unde Oscar Wilde isi facea patul.

La Istanbul, de pilda, faimoasa inchisoare a celor mai cruzi criminali, Sultanahmet, a devenit acum un luxos hotel din lantul Four Season si gazduieste intr-o sectiune speciala personalitati de renume din lumea culturala.

inchisoare-sultanhamet

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.