TIMISOARA. Avand in vedere ca se apropie sezonul rece, politistii locali continua actiunile de depistare a persoanelor fara adapost si a cersetorilor pentru a-i convinge pe acestia sa plece de pe strazi si sa mearga la adaposturile din oras. Agentii au avut parte si de o surpriza zilele trecute.
Oamenii legii spun ca l-au gasit, pe Calea Martirilor, pe un barbat de 56 de ani care se afla in scaun cu rotile. Acesta le-a spus politistilor ca a fost director in cadrul unei companii aeriane, are si o pensie buna, dar prefera sa stea pe strada. Barbatul a refuzat internarea in vreun centru social, dar si sa ia legatura cu propria familie.
Un alt barbat a fost gasit pe Splaiul Sofocle, in apropierea Podului Modos. Acesta are 70 de ani, are domiciliul in Timisoara, insa le-a spus agentilor ca a plecat de acasa dupa ce s-a certat cu familia. Si el a refuzat orice fel de sprijin.
Un alt caz este cel al unei femei din judetul Mehedinti, care a venit cu mai multe bagaje si s-a asezat langa centrul social de pe strada Telegrafului, dar a refuzat ajutorul asistentilor sociali. Femeia are probleme de natura psihica, agentii au apelat la serviciul de ambulanta, iar un echipaj a preluat-o si a dus-o la clinica de pe Vacarescu pentru internare.
„Politia Locala Timisoara continua actiunile de depistare si preluare din strada a unor astfel de persoane, dar atrage din nou atentia cetatenilor sa nu le mai dea bani deoarece in acest fel cersetorii si oamenii strazii sunt mentinuti in strada, cu atat mai mult cu cat exista persoane care fac mai multi bani din cersit, dar si persoane care se complac cu aceasta viata mizera si nu doresc sa beneficieze de ajutor. Timisorenii care observa astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Politiei Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca politistii locali sa se deplaseze si sa ia masurile legale, in functie de caz. Doar cu sprijinul cetatenilor, atat in ceea ce priveste semnalarea unor astfel de cazuri, cat si incetand sa le mai dam bani pot fi reintegrati in societate„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.
Pareri
Mai este unul peste drum de Vaporul pe partea unde e medicina,ala sta acolo de vreo 7 ani ,intr-o iarna cred ca erau vreo – 10 grade afara si el statea acolo acoperit cu plapumi,e incredibil ca supravietuieste in asa conditii.Si el are aceeasi placa ca nu sta cu boschetarii la azil,acolo nu le convine ca trebuie sa respecte niste reguli ,nu i lasa sa bea de exemplu.Ar trebui data o lege prin care sa poata fi institutionalizati fortat ,prezinta risc social de imbolnavire
@ dan; legea exista de foarte multi ani, dar nimeni nu se complica sa o puna in aplicare. cine se complica cu sarantoci….https://www.juridice.ro/721347/internarile-nevoluntare-pot-fi-efectuate-si-in-cadrul-sectiilor-de-psihiatrie-ale-unitatilor-sanitare.html
Sa vedeti cati boschetari si tigani se aduna pe bancile din P.ta Victoriei pt.peturi, unii se dau angajati retim, politia locala ii stie, dar nu face nimic. Mizeria si mirosul este specific lor, au vandalizat wc-ul public din centrul orasului.
Dar ce zici tu dacă îți zic ca sunt vinituri ca și tine din sudul țării?ai trădează cojile de semințe
Haoles baoles, bănățan Jenică! No, apăi îi normal ca derectorul aista ge la compania de haviație ”Cioara vopsită bănățană” să prefere mai bine să trăiască pe ulițele Țigănișoarei, că așe îs obiceiurile nomade specifice bănățanilor…
Cred ca, ma confunzi. Locuiesc in Soarelui de cand ma stiu.
Vedeti ca sunt 2-3 care isi fac veacul pe terenul plin de gunoaie de langa Lidl de pe Stan Vidrighin, uneori si dorm pe trotuar, de acolo de luni de zile!
Va recomand sa va plimbati prin Paris. sau Roma. Bruxelles…
e plin de boschetari din cs mh gj vl dj fmm
si TM fmm
si TM fmm