TIMISOARA. Cea mai importanta expozitie a acestei toamne in Romania se pregateste de deschidere.
CITESTE SI: Concert cu Horia Brenciu in deschiderea Targului de Craciun de la Timisoara
43 de tablouri, intre care unul al faimosului pictor Michelangelo Merisi da Caravaggio, vor putea fi admirate de vizitatori, incepand sambata viitoare la Timisoara.
Operele care vor face parte din expozitia „Luminile lui Caravaggio” au ajuns la Muzeul National de Arta din Timisoara cu un transport special. Tir-ul in care se aflau cele 43 de tablouri a fost insotit in permanenta de trupele speciale ale jandarmeriei care au supravegheat si descarcarea exponatelor.
Pentru ca operele de arta valoareaza cateva milioane de euro, asa cum s-a intamplat si la Brancusi, s-au luat masuri speciale de protectie. Cei care vor vizita expozitia vor trebui sa treaca printr-o poarta antitero, iar gentile si posetele pe care le vor avea asupra lor vor fi atent controlate.
VIDEO: George Stefanita
‘Baiatul muscat de soparla‘, pictura realizata in 1597 de Caravaggio, este cea mai importanta piesa a expozitiei. Ea va fi protejata cu un geam din plastic special. De altfel, Muzeul de Arta din Timisoara este dotat cu un sistem de supraveghere si paza ultraperformant.
Expozitia „Luminile lui Caravaggio. Inceputul modernitatii in pictura europeana – Capodopere din colectia Roberto Longhi” este o premiera in Romania. Pe langa lucrarea originala a marelui artist italian, vor fi expuse si tablouri ale unor pictori care au fost influentati insemnat de tehnica lui Caravaggio. Mattia Preti, Lorenzo Lotto sau Gian Battista Caracciolo sunt cativa dintre artistii ale caror lucrari vor fi si ele expuse la Timisoara.
De altfel, expozitia va sta sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii din Italia, respectiv a celui din Romania.
Pentru aceasta expozitie a fost creata o coloana sonora speciala. Cei care vor trece pragul muzeului vor trebui sa scaneze codurile QR care vor fi disponibile in dreptul fiecarui tablou si, in timp ce admira exponatele, vor putea asculta muzica potrivita.
Incepand cu 16 noiembrie, lucrarile vor fi expuse timp de 4 luni la muzeul din Timisoara
Biletele au fost deja puse in vanzare, la pretul de 80 de lei pentru intrarea generala. In doua zile de miercuri, din cele 4 luni, intrarea va fi libera. Pana acum au fost vandute peste 500 de bilete.
Nu este prima expozitie eveniment de la Timisoara de o asemenea amploare. Anul trecut Expozitia Brancusi a adus la Muzeul de Arta peste 130.000 de vizitatori.
Pareri
IL PĂZESC MASCATII🤣🤣
Poarta antitero e ca sa detecteze conservele cu ciorba folosita in „lupta” „progresista” anti-incalzirea globala, nu?🤡🤡
Ce drk paziti replica aia de tablou? sau e vorba de PR ?
Corect!
Specifică clar că expoziția e făcută în colaborare cu Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi.
Prea ignorant, prea hater…
Specifică clar că sunt aduse de la Firenze, e ok, te poți întoarce acum la culturalii tăi favoriți Albert NBN și Erika Isac
E normal să fie securitate , la toate marile muzee sunt, nu mai vorbesc de verificarea bagajelor care în occidend sunt utilizate până și la târguri tematice, evenimente populare …
Si de ce crezi tu ca sunt multe controale in occident? acolo e plin de musulmanii bosumflatii care stau sa explodeze …vezi amsterdam de zilele trecute
Iar se umezesc niste ciudat[ ca se uita la culori pe panze!
Au ajuns idiotii inutili sa plateasca milioane de dolari pe desene, se tranzactioneaza „arta” de parca ar ajuta omenirea sa iara din razboaie, foamete sau din lipsa unei viziuni pe cel putin 100 de ani.
Ati sanctificat „arta” si ati valorizat-o mai presus decat vietile unor oameni simpli. Civilizatia asta fie se trezeste si incepe sa acorde valoare lucrurilor cu adevarat importante pentru ea, fie se va infunda rau de tot cat de curand.
Revolutia franceza nu a pornit de la faptul ca nu avea populatia acces la picturi…
Mă bucur că existaţi!!!
Daca iasa NUTI (si ase con bond) cind poate candida ?!
in filmuletul de pe youtube (probabil ca este acelasi postat aici) doamna care vorbeste despre „Baiatul muscat de soparla” spune ca este o lucrare de tinerete, realizata la 1957!!! De emotie, probabil s-a incurcat intre 1597 si ce a spus. Mai bine scoateti secventa respectiva decat sa se propage o greseala… parerea mea