Care asigurator ofera cel mai bun pret la RCA? Vezi aici preturile la asigurari!

Companiile de asigurari se bat in aceste prime luni ale anului in tot felul de promotii pentru a atrage cat mai multi clienti pe segmentul auto, mai exact pe partea raspundere civila auto.

Multe dintre acestea ofera discounturi pentru pensionari, ba pentru bugetari, iar in unele cazuri pentru mamici. Trecand de aceste promotii, va prezentam tarifele de baza la RCA la principalii jucatori din piata, pentru autoturismele care au motoare cu capacitate de 1.201 – 1.400 centimetri cubi (cmc) si 1.401 – 1.600 cmc.

Tarifele de baza sunt, in acest caz costurile pe care le afiseaza compania, fara sa puna la calcul si sistemul bonus-malus, diferite caracteristici geografice, de varsta, sex, sau promotiile.

Un tanar plateste polita dublu

La Generali Asigurari, daca proprietarul masinii este si tata, acesta va avea parte de o reducere destul de mare din RCA. Spre exemplu, pentru categoria 1.201 – 1.400 cmc, un proprietar bucurestean, cu varsta intre 30 si 41 de ani, va plati 698 de lei pentru o polita valabila pe un an intreg.

In schimb, daca acesta nu este parinte, asigurarea il va costa 918 lei. La o categorie superioara (1.401 – 1.600 cmc), costurile se ridica la 760 de lei si respectiv 999 lei.

Tot aici, in cazul unei persoane cu o varsta mai mare de 61 de ani, polita va costa 611 lei, dar daca este un tanar sub 25 de ani, care are carnetul de doar cativa ani, RCA-ul este dublu, 1.528 lei.

Astra vine cu asigurari mai ieftine

In cazul celor de la Astra Asigurari polita RCA pentru un an costa, pentru masinile care au motoare cu capacitate cilindrica de pana in 1.400 cmc, 408 lei/an sau 34 de lei pe luna. Daca vorbim de cele pana in 1.600 cmc, costul se ridica la 528 de lei.

Aceste tarife se ajunsteaza in functie si de zona geografica, varsta proprietarului, daca are sau nu deficiente locomotorii, este din mediul urban sau rural. In unele dintre aceste cazuri ajustarea se poate duce in jos cu pana la 50% sau poate creste cu pana la 300%.

Fara prea mari diferente

Daca ne uitam la asiguratorul Uniqa, diferentele pentru tarifele de baza nu sunt prea mari, cel putin pentru soferii care au domiciuliul in resedintele de judet. 492 de lei pe an, trebuie sa plateasca un proprietar de masina cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, in timp ce persoanele care au peste 35 de ani dau pe RCA doar 480 de lei. Aceste tarife sunt valabile pentru masinile cu motor de 1.2 – 1.4.

In cadrul acelorasi categorii de varsta, dar pentru prorietari de masini cu motor de 1.401 – 1.600 cmc, acestia vor trebui sa achite o suma de 624 de lei si respectiv, 600 lei.

La BCR Asigurari creste cu 8 lei pe luna

BCR Asigurari probabil are cel mai interesant mod de a scumpi RCA-ul, fara sa implice costuri care sa impovareze prea mult proprietarul auto. Astfel ca, de la o luna la alta costul pentru o polita pe un an creste cu 8 lei. Spre exemplu luna aceasta, proprietarii de masini cu motoare de capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.201 – 1.400 cmc, pot achizitiona asigurarea, pana in 15 februarie la un cost de 500 de lei.

In martie, in schimb, pretul va fi de 508 lei si tot asa pana cand in luna decembrie RCA-ul va ajunge sa coste 588 de lei. Pentru masinile de categorie superioara de pana 1.600 cmc, costul politei obligatorii este de 695 lei, iar in decembrie acesta va ajunge la 816 lei.

Scad accidentele, creste valoarea daunelor

Potrivit informatiilor de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) numarul evenimentelor rutiere a scazut dar a crescut valoarea daunelor pe segmentul de RCA.

„Daca ne referim exclusiv la activitatea de asigurari obligatorii RCA, rezervele de daune avizate, dar si cele de daune neavizate inregistreaza cresteri de peste 20%, fapt observat de altfel si in anii anteriori. In crestere sunt si despagubirile totale platite de catre asiguratori, chiar daca se observa o usoara tendinta de scadere a numarului de daune raportate de pagubi ii RCA.”, se arata in comunicatul CSA.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.