Care este mai tare? iPad Air 2 contra Samsung Galaxy Tab S 10.5

Apple a lansat, joi seara, tableta iPad Air 2, cea mai subtire din lume. Insa va reusi sa ii tina piept principalei rivale, Samsung Galaxy Tab S 10.5? Trusted Reviews a comparat cele doua gadgeturi pentru a vedea care este mai bun.

Aspect

iPad Air 2: Carcasa de aluminiu, 6,1 mm grosime, 331 de grame, disponibila in culorile gri, auriu si argintiu.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Caracasa din plastic, 6,6 mm grosime, 465 de grame, disponibila in culorile bronz si alb.

Verdict: Apple are cea mai subtire tableta de pe piata. De asemenea, ea se remarca printr-un design premium. Nici Samsung nu sta rau la acest capitol, insa paleste in fata rivalului sau.

Ecran

iPad Air 2: Ecran Retina cu diagonala de 9,7 inchi si rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Ecran Super AMOLED de 10,5 inchi cu rezolutie de 2.560 x 1.600 pixeli.

Verdict: Apple nu a imbunatatit rezolutia tabletei fata de generatia anterioara, insa a acoperit display-ul cu un strat anti-reflexie, pentru a oferi o mai buna claritate si vizibilitate a imaginilor.

Galaxy Tab S are mai multi pixeli decat iPad, avand in vedere ca are si o dimensiune mai mare. Culorile sunt vii, pozele fiind redate la o calitate superioara. Totusi, e greu sa faci o diferenta intre cele doua, asa ca publicatia citata a sustinut ca este egalitate la acest criteriu.

Procesor

iPad Air 2: Procesor principal A8X si procesor secundar M8.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Procesor Exynos 5 Octa 5420 si 3GB RAM.

Verdict: A8X ar trebui sa fie de 12 ori mai rapid decat procesorul cu care era dotata prima generatie de iPad-uri si cu 180% mai bun la capitolul grafica. Mai mult, pentru aplicatiile de fitness, Apple foloseste un co-procesor M8, pentru a nu suprasolicita tableta. Cei de la Samsung au unul dintre cele mai puternice procesoare integrate in dispozitivele Android, deci si aici este egalitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.