TIMIȘOARA. De mai mulți ani, trei cartiere din Timișoara se regăsesc constant pe primele poziții în ceea ce privește prețurile apartamentelor, fiind cele mai scumpe din oraș.
În două dintre ele, prețurile au depășit pragul de 2.000 de euro/mp util și continuă să crească. Poziția chiar în inima Timișoarei sau în vecinătatea centrului reprezintă un criteriu foarte important, însă nu este singurul. Multe dintre proprietăți sunt exclusiviste, însă și cele mai modeste sunt scoase la vânzare la sume care confirmă topul.
„Trei zone din Timișoara domină constant clasamentul celor mai scumpe cartiere: Cetate, Tipografilor și Mircea cel Bătrân-Mehala.
Conform raportului Imobiliare.ro Market 360 pentru T4 2024, prețurile în Cetate și Tipografilor au depășit pragul de 2.000 euro/mp util, în timp ce Mircea cel Bătrân-Mehala a ajuns la 1.852 euro/mp.
Achizițiile realizate înseamnă costuri mult mai ridicate pentru cumpărătorii din aceste zone comparativ cu anul anterior. De exemplu, apartamentele din Cetate s-au scumpit cu 15% într-un an, iar cele din Mircea cel Bătrân-Mehala cu 9%„, explică pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing imobiliare.ro.
Pentru apartamentele noi din zona centrală scoase la vânzare proprietarii cer chiar și 2.600 de euro/mp util.
Bunăoară, un penthouse uriaș, care oferă o priveliște de vis asupra Timișoarei, cu un design și finisaje de top, pretențiile proprietarului depășesc suma de 1 milion de euro.
„Pentru locuințele noi, Take Ionescu și zona centrală sunt cele mai scumpe, cu prețuri ce depășesc 2.600 euro/mp util.
Cel mai exclusivist penthouse listat pe Imobiliare.ro în Timișoara, situat în zona Take Ionescu, are un preț de peste 1 milion de euro. Totodată, cea mai scumpă vilă istorică listată pe platformă se află în centrul orașului și poate fi achiziționată pentru aproximativ 1,8 milioane de euro„, mai spune pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de Marketing imobiliare.ro.
Pareri
penthouse-urile care anul trecut nu s-au vandut cu 500.000 euro acum sunt scoase la vanzare cu 1,000,000 (+tva). eu mai astept sa ajunga la 1,500,000.
oferta poate sa fie vazuta pe site-ul ișo.
ISHO a fost complet vândut de la roșu, că se revând ulterior proprietăți la triplu preț, proprietarii nu sunt obligați să-ți solicite ție OK-ul
Despre spalarea de bani prin intermediul imobiliarelor ce ne poti spune?🤡🤡
Dar despre starea reala in imobiliare?(numarul de executari silite, numarul de tranzactii, (dez-)”investitiile” pe bursa in domeniu etc)
Printre putinele ocazii in care sunt TOTAL de acord cu tine. Acest articol trebuia sa aibe un mare P in colt🤫 . De la articol PUBLICITAR…😅
Mai zic uni ca sunt saraci ronanii,o duc greu. Uitati -va cate vile sunt in jurul oraselor,cate blocuri noi,cate masini scumpe pe strazi,cate cosuri pline cu produse scumpe din marketuri…
Ce stii despre cum arata distributia statistica a bunastarii (sau a saraciei)?
Sau macar stii ce e aia distributie statistica? Sau macar stii ca in 2023 conform INS peste 30% din romani erau in risc de saracie sau excluziune sociala? Sau ca peste 19% sufereau de deprivare materiala severa?
Cat despre aia care au… cam asa e cu statistica daca te uiti doar la aia care au, n-o sa-i vezi pe aia care n-au.
Cand compari, vezi distributia statistica de la noi (ca sa vezi inegalitatea) si compara cu distributia de la altii tinand cont si de indicii pentru saracie si abia apoi poti sa zici cum sunt romanii.
Cu CONTRACTE ci statul de la BUGET
Undeva, cineva, care poate știe si carte, s-a vehiculat știrea ca in Romania sunt 2 000 000 de locuințe neocupate. Mi se pare cam mult, dar nu exclud o ” ascundere” a banilor negri/ gri. Numai în București sunt 200 000. Se zice! Cert e ca in blocul meu cu 20 apartamente sunt 3. Mai sunt 2 închiriate. Sigur in alte blocuri sunt închiriate, dar nedeclarate. Iata de ce statul asta, care nu prea are bani, nu știe sa ia de la cei care au prea mulți. Trebuie ca cei care au mai mult de doua locuințe intr-o localitate, 3 in toata tara, sa plătească un impozit echivalent taxei prntru suma obținută din inchiriere conform grilelor ” notariale”. Uite asa s-ar ieftini apartamentele/ casele.apartamentele, ca nu le-ar tine neocupate plătind impozite mari.
La Future Rezidence depaseste 2000 metrul patrat
Foarte multe locuinte neocupate sunt prin sate, asa se ajunge la cifrele alea uriase. Dar sunt si in orase din ce in ce mai multe.
Demografia in scadere + poli regionali + emigrarea + „investitii”🤡😁🤡 imobiliare…