Cartierul din Timisoara in care nesimtitii nu dorm niciodata. Peste 700 de tone de gunoaie ridicate de pe strazi

TIMISOARA. Ample operatiuni de curatenie, in cartierul din Timisoara in care nesimtitii nu pun geana pe geana. Sute de tone de gunoaie au fost ridicate in doar cateva saptamani din rampele clandestine formate in Kuncz, acolo unde, de-a lungul timpului, spre disperarea localnicilor, niciodata nu se pastreaza curatenia.

CITESTE SI: S-ar putea deschide salile de fitness si chiar restaurantele la interior in Timisoara, de duminica, si se vor ridica restrictii. Cele doua scenarii explicate de prefectul de Timis 

„Doar in ultimele 6 saptamani, am demarat operatiunea de curatenie in cartierul Kuncz si am ridicat 700 de tone de deseuri. Am inceput aceasta campanie in 8 martie si de atunci am ridicat aceste 700 de tone. Am mai identificat rampe in zona Ovidiu Balea, de unde s-au ridicat 90 de tone de gunoaie, de pe strada Taborului – 22 de tone și de pe strada Noua – 25 de tone. Opratiunea ne-a costat peste 300.000 de lei din banii timisorenilor. E foarte clar ca aceste deseuri nu sunt doar de la persoane fizice care n-au contract cu RETIM si mai arunca cate un sac de gunoi, ci vorbim inclusiv de deseuri care provin din constructii, de la firme care presupunem ca nu au contracte pentru ridicarea acestor deseuri. Am cerut politiei locale sa intensifice controalele si sa dea amenzile maxime si in curand vom avea controale si cu Garde de Mediu”, a spus primarul Dominic Fritz.

Pe de alta parte, autoritatile locale anunta ca au format echipe mixte de control care vor verifica santierele din oras si vor amenda toate firmele care nu respecta legislatia privind colectarea deseurilor din constructii. Pana acum, in urma verificarilor de pe santiere, au fost date 8 amenzi in valoare de 18.500 de lei, iar alte zeci de firme au fost somate sa intre in legalitate, in caz contrar, vor fi si ele santiconate.

In plus, este in lucru o hotarare de consiliu local prin care eliberarea certificatului de atestare a edificarii constructiei se va elibera doar in baza unei dovezi ca deseurile de pe santier au fost colectate de un operator autorizat. Cu alte cuvinte, oricine nu va avea acest document nu isi va putea intabula constructiile.

„In urmatorul plen, cel din luna mai, o sa introducem un proiect de hotarare prin care sa conditionam eliberarea certificatului de atestare a edificarii constructiei, care se elibereaza la finalizarea unui santier, de dovezile ca a existat un contract cu o firma autorizata. Daca nu poti sa dovedesti, nu poti sa obtii acest certificat si nu poti sa intabulezi casa”, a adaugat primarul Fritz.

Conform autoritatilor, in Timisoara, in acest moment, sunt deschise 1.500 de santiere, iar toate urmeaza sa fie controlate.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.