Castel cu pod de lanturi, complex de tobogane, ateliere in tunel, tonete cu bunatati. Se modernizeaza Parcul Copiilor din Timisoara

TIMISOARA. Au trecut mai bine de 6 ani de cand Parcul Copiilor din Timisoara a fost modernizat, iar acum, reprezentantii Primariei se pregatesc de o noua schimbare in cel mai mare spatiu verde dedicat celor mici. Spre bucuria parintilor, bunicilor, dar mai ales a copiilor.

CITESTE SI: Iata ca se poate. Ambrozia din curtea unui punct Colterm din Timisoara, care adusese la disperare un cartier intreg, a disparut ca prin farmec

„Va fi lansata licitatia pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica. Le-am cerut colegilor sa vina cu idei de dezvoltare. Este suficient spatiu sa mai cream si alte locuri de joaca pentru copii. Inca e departe de ceea ce ar trebui sa fie”, explica nu demult primarul Nicolae Robu.

Intrarile in parc vor fi complet modernizate. Mai exact, la intrarea dinspre Prefectura, va fi demolat scheletul metalic, iar in locul lui va fi construit un castel cu pod mobil cu lanturi, prin care copiii vor putea intra in parc.

Intrarea dinspre Michelangelo va reproduce scene dintr-o poveste scrisa de Ion Creanga, al carui nume il poarta Parcul Copiilor.

In zona dealului pe care in prezent este amplasata tiroliana va fi montat un complex de tobogane.

Tunelul va fi si el functionalizat si va gazdui spatii in care se vor organiza ateliere permanente de olarit ori pictura, iar la unul dintre capete va fi amplasat un magazin cu produse pentru copii si vor fi amenajate toalete.

Si castelul va cunoaste o schimbare insemnata pentru a putea gazdui ateliere permanente de muzica si teatru.

Pe platoul de langa amfiteatru vor fi montate aparate de street workout, iar in zona vor fi amplasate tonete cu design tematic, de la care vor putea fi cumparate racoritoare, dulciuri si alte bunatati.

Parcul va avea un sistem de monitorizare si supraveghere, dar si un nou sistem de internet wireless de mare viteza.

Pentru modernizarea Parcului Copiilor a avut loc deja o licitatie, insa nicio firma nu s-a aratat interesata. Astfel, o noua licitatie va fi organizata la sfarsitul lunii, in 30 august.

La ultima modernizare facuta in acest parc au fost investiti peste 2,5 milioane de euro in jocuri si echipamente aduse din Germania si Elvetia, intre care si trenuletul pe care copiii nu l-au mai vazut de multa vreme. Pentru operatiunea de renovare ce s-a incheiat in 2012, in plina campanie electorala, parcul a fost inchis ani in sir.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dar cum rămâne cu Corabia Piraților?

  2. Nu ati fost in stare sa reparati fantana aceea distrusa de un bou care a intrat cu masina de pompieri, nu ati reusit o schimbare de copertina in parcul Rozelor si faceti voi rahatul praf!
    Minciuni, numai minciuni!

  3. Poate mai facem un pas. Parcurile de distractie pt copii din Europa atrag anual si mii de romani. Poate cel mai apropiat ex de noi e Prater din Viena.
    Ar fi si spatiu si cerere pt un roler-coster in P Copiilor din Tm, ce ar putea fi construit (si administrat de privati)

  4. Cat tupeu si cata nesimtire din partea actualului primar sa discute despre Parcul Copiilor. Cine plateste pentru ca traseul de barcute practic nu a functionat? La fel Patinoarul. Trenuletul electric este scos doar la 1 Iunie. Caruselul la fel.
    Ce castel cu poduri? Care a fost scopul actualului castel?
    Pentru ce trebuie WiFi in parc??? Ca sa stea parintii cu nasul in telefon? Lasati-i sa-si petreaca timpul cu copii! Si copii, cred ca au destul WiFi acasa. Nu mai aruncati banii publici pe prostii!

  5. Cum arata un parc din nordul SUA cu activitate axata majoritar pe distractia copiilor mici si mari. Totul pus la punct in cele mai mici detalii. O sa spuneti ca aia e America iar aici e Romania. iar eu spun ca daca acolo se poate se poate si la noi. Daca vor unii! Ceea ce m-a frapat a fost prezenta in permanenta, pe toata durata programului de functionare zilnic, intr-o zona special amenajata, a urmatoarelor: trei masini de politie apartinand politiei locale si serifului; patru ambulante ( ambulante adevarate duble ca dimensiuni fata de ale noastre ); o masina de pompieri, tot adevarata; un cort destinat oamenilor de curatenie si ustensilelor lor; cate un post de prim ajutor amplasat in fiecare punct cardinal si in mijlocul parcului pentru cazuri care nu necesita transport la spital; la intrarea in parc si langa fantana arteziana exista cate o tabla imensa pe care se puteau vedea harta parcului, toate zonele de agrement, orasele de unde au fost aduse sau donate pasarile existente la data aceea in zone special amenajate pentru ele, originea copacilor si plantelor care infrumuseteaza parcul, istoricul parcului, numele celor care si-au adus contributia la construirea parcului de la arhitect pana la constructor si cei care au facut donatii pentru intretinerea lui. Si cate si mai cate. Costul biletului pentru o zi de distractie la adulti putin mai mare decat costul biletului pentru o familie cu cel putin un copil. Ah, sa nu uit sa spun si de scena pe care in zilele de sarbatoare ( am fost zi de zi timp de o saptamana mai putin luni si am prins si 4 iulie ) evolueaza trupe si artisti, cele doua terenuri de baschet, de zona cu banci si mese unde puteai sa mananci cu familia sau singur sau cu prietenii daca iti aduceai de acasa de-ale gurii, de zona pentru skateri foarte frumos amenajata, de corturi amenajate pe teme culinare pentru toate gusturile, unde multi producatori locali vindeau de toate. Nu am vazut gunoaie pe jos, mucuri de tigari, scandaluri si oameni beti, batai si injuraturi. Si nu am vazut parintii care sa stea cu ochii in telefon sau tableta, uitand ca ei de fapt au venit la distractie cu copiii. Si garantez ca multi dintre parinti erau adevarati oameni de afaceri multimilionari ( automobile scumpe in parcari de am ramas fara cuvinte ) care totusi si-au permis sa lase telefoanele la o parte macar pentru cateva ore.