Cat mai e pana la momentul in care ne vom bea cafeaua la un concert in Turnul de Apa din Iosefin, la Timisoara

TIMISOARA. Opiniatimisoarei.ro a scris in mai multe randuri despre castelele de apa ale Timisoarei, abandonate si nepuse in valoare.

CITESTE SI: Castelele de apa ale Timisoarei, parasite si fara orizont. Daca la noi sunt parasite, in alte orase ele au fost reabilitate si gazduiesc acum galerii de arta sau restaurante luxoase

CITESTE SI: Castelele de apa ale Timisoarei, in grija nimanui. Primaria bate pasul pe loc, desi voia cafenea intr-unul din turnuri

CITESTE SI: Un turn de apa si o cladire veche din buricul targului intra in reparatii la Timisoara! Cand se pun schelele?

CITESTE SI: Ce zici de o cafea si un concert in turnul de apa din Iosefin, la Timisoara! Proiect dezvaluit! FOTO!

Primaria a mai avansat, in trecut, proiecte pentru refunctionalizarea unuia dintre ele, care a ramas ani buni intr-un sertar. Apoi a fost scos si reevaluat, iar lucrurile par sa ia o intorsatura fericita pentru turnul de apa din cartierul Iosefin.

Turnul de Apa Iosefin este unul dintre cele mai frumoase monumente ale Timisoarei, iar el va fi pus in valoare in cursul anului 2017. Proiect asumat pentru implementarea Timisoara Capitală Culturala Europeana 2021, renovarea Turnului de Apa si transformarea sa intr-un spatiu multifunctional cultural, dar si intr-un obiectiv turistic este pe agenda noastra in anul 2017. Primele propuneri de amenajare sunt deja disponibile, astfel incat, vom porni in primele luni ale anului la realizarea tuturor etapelor necesare acestui obiectiv„, anunta in decembrie 2016 viceprimarul Dan Diaconu.

Vicele a prezentat si primele planse intocmite pentru Castelul de Apa din Iosefin in urma cu cativa ani.

Intre timp au fost licitate serviciile de consultanta pentru organizarea unui concurs de solutii, iar specialistii de la firma Rheinbrucke se ocupa de intocmirea documentatiei in vederea realizarii investitiei ‘Refunctionalizare imobil pentru centru cultural Turn de apa Iosefin‘.

Primarul Nicolae Robu vine acum cu noi vesti legate de proiect.

Dupa ce a fost desemnat proiectantul pentru obiectivul turn de apa, pentru organizarea concursului de apa pentru obiectivul turnul de apa Iosefin, in 18 iunie a fost efectuata o vizita a amplasamentului impreuna cu reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Cultura Timis si evident reprezentantii consultantului care organizeaza concursul de solutii. S-a facut un pas important inspre a se da drumul la concursul de solutii. Sper sa se intample asta cat mai curand. Acel turn zace in paragina, abandonat, de zeci de ani deja, si este pacat pentru ca el este foarte frumos, va oferi un overview super de acolo. Va fi un loc de belvedere al orasului nostru. Nu va pot spune cand va fi gata. Vom vedea in urma concursului de solutii si termene, insa in mod sigur va iesi ceva frumos„, a dat asigurari edilul sef al Timisoarei.

In urma competitiei, o solutie va fi desemnata drept castigatoare, iar apoi se va trece la o noua etapa – gasirea unui constructor care sa o implementeze. Refunctionalizarea turnului de apa ar trebui sa fie gata pana in 2021.

Castelul de Apa din Iosefin, de pe strada Gheorghe Baritiu, are 52 de metri si a fost construit in anul 1914, fiind proiectat de faimosul arhitect Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Totul e la timpul viitor pentru Lae, adica minciuni si minciuni. Si cu gandul la birturi.

  2. cel putin 10 ani, un termen rezonabil ar fi 30 ani

  3. Dar cel mai probabil termen este NICIODATA.

  4. voi ati vazut cum arata zona aia? chiar daca face cafeneaua cine dracu merge acolo?

  5. Si din cafeneaua aia se vor vede trei blocuri de garsoniere tip ghetou. Macar de le ar izola si colora mai vesel

  6. nici satana nu vine in zona aia si podu pica mai un pic si ne trebe concerte cu cafea

  7. Nu vad nici urma de ascensor in proiect. Cine credeti ca s-ar insuruba pe cele peste 500 de scari pana in varf ca sa bea o cafea, fie ea si in cadrul organizat al unui concert, fie el si cu intrare libera? Media de varsta in Romania si in Europa este in continua crestere!

  8. O idee. F. F buna, ala care tre aruncat din turn cu cafeaua in mana si borcanul cu palinca an jeb e tot ala care ne-a,varat pe gat si vaporettoooooooooo!😂

  9. 1. Sa inceapa cu locurile de parcare, strada Gh. Baritiu (si bv. Garii spre ex Spumotim) fiind sufocata de „parcatorii” din zona.
    2. Sa nu uite de coborarile de siguranta (in caz de …) care pot fi „de tipul pompieri”
    3. Plus … .

  10. Obiectiv turistic, poate, manifestari culturale mai mereu. Un nou motiv de platit proiecte bine platite „prietenilor”. Chiar daca se va face, utilitatea unui asemenea obiectiv e fantezista. Petreceti cateva minute la intrarea filarmonicii si inchipuiti-va oamenii aceia urcand treptele metalice inguste si nesfarsite. Sau macar deplasandu-se in cartierul respectiv, in centru majoritatea vin la concert pe jos.

  11. Se va intampla exact ca in cazul transportului in comun cu vaporetto. Se vor accesa fonduri, se vor face studii de fezabilitate, se va face proiectul, chiar se va finaliza investitia. Dar, nu va putea functiona in lipsa unui aviz, ISU, in acest caz. Cum s-ar evacua de urgenta, in cazul unui incendiu, melomanii din incinta turnului aflati la altitudinea de 52m?