Cate zile libere avem in 2012? Vezi cum putem programa cateva miniconcedii in functie de acestea!

Anul viitor vine cu 11 zile libere pentru romani – sarbatori religioase si legale. Dintre acestea, 7 sunt in timpul saptamanii. Iata care sunt zilele in care nu mergem la serviciu!

Prima zi din an este si prima zi libera. 1 Ianuarie va cadea intr-o duminica in 2012. Un weekend de trei zile ne asteapta la inceputul anului pentru ca si 2 ianuarie este zi libera. Ca sa nu incepem anul si munca prea brusc.

In 2012 Pastele va fi in 15 aprilie, deci 16 aprilie este ziua de luni in care putem sta acasa.

Vom sarbatori 1 Mai in timpul saptamanii, intr-o zi de marti. O zi de concediu pusa deoparte pentru luni, 30 aprilie asigura un weekend de patru zile undeva departe de oras.

Rusaliile au loc in a 50-a zi de la duminica Pastelui, in 2012 fiind vorba de 3 iunie (duminica) si ziua de luni care ii urmeaza. Deci in primul weekend din iunie (2 – 3 – 4 iunie) avem parte de o noua minivacanta de trei zile.

Din 2008, Adormirea Maicii Domnului a fost introdusa ca sarbatoare legala, iar anul viitor 15 august va fi intr-o miercuri.

In 2012, “pierdem” 1 Decembrie, deoarece va fi intr-o sambata, in schimb Ajunul Craciunului si Craciunul in sine se vor petrece la inceput de saptamana, in zilele de luni (24 Decembrie), respectiv marti si miercuri (25 – 26 Decembrie). Trebuie subliniat faptul ca doar prima si a doua zi de Craciun sunt zile nelucratoare acordate de Stat.

Iata care sunt alte sarbatori legale propuse pentru 2012

Pentru anul viitor au fost propuse si aprobate de Senat inca doua zile de sarbatoare legala: 24 ianuarie, Ziua Unirii lui Cuza si, mai recent, 30 noiembrie, Sarbatoarea Sfantului Andrei. Camera Deputatilor trebuie sa aprobe propunerile legislative prin care cele doua date devin zile nelucratoare.

In 2012, 24 ianuarie este intr-o zi de marti, iar 30 noiembrie – intr-o vineri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.