Cati bani vin, la Timisoara, de la bugetul national, pentru noua cladire a Spitalului de Copii? Totul a fost stabilit!

TIMISOARA. A fost stabilita suma exacta, necesara in acest an, pentru constructia noului corp de cladire al Spitaluui de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Premierul Sorin Grindeanu si primarul Nicolae Robu au cazut de acord.

CITESTE SI: Cea mai noua veste despre pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata, la Timisoara, in zona Solventul 

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a dezvaluit ca a avut o discutie cu prim-ministrul Sorin Grindeanu in privinta necesarului de bani pentru terminarea constructiei noului corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara.

Asadar, edilul estimeaza ca in acest an ar fi suficienti 10 milioane de lei. In cazul in care acesti bani vor fi cheltuiti mai repede de finalul anului, atunci, la o rectificare de buget s-ar putea suplimenta suma.

CITESTE SI: Sa te mai plangi la Protectia Consumatorului Timisoara? O faci degeaba. Prin ce a trecut un timisorean care a depus o reclamatie 

Ma multumeste ca pentru Spitalul de Copii, dealtfel am avut o discutie cu domnul prim ministru si i-am spuns ca e nevoie de 10 miliaone, m-a intrebat, i-am spus ca 10 miliaone de lei ar fi suma care ne-ar multumi pentru 2017 si daca cumva lucrarile ar merge suficient de rapid si vom reusi sa ii cheltuim mai repede decat ne asteptam, atunci, la rectificare, sa suplimentam. Dar nu are rost sa blocam fonduri. Deci cei 10 miliaone pentru spitalul de copii nu se regasesc ca pozitie distincta, ci sunt in bugetul Ministerului Sanatatii si dupa ce se adopta legea bugetului Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie banii„, a explicat Nicolae Robu.

In total, anul trecut lucrarile la Spitalul Turcanu au fost finantate cu 15 milioane de lei, dintre care 10 milioane au fost fonduri de la bugetul local si 5 de la guvern. Iar suma finala ce trebuie investita pentru constructia noului spital de copii se ridica la 40 de milioane de lei.

***

Cladirea va avea 8.055 de metri patrati si un numar de 150 de paturi.

Noul corp de cladire va fi zugravit in doua culori: violet si verde

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.

CITESTE SI: Ti se rupe sufletul! Lasat in ger de copii, un bunic degerat a fost salvat cu ajutorul groparilor unui cimitir din Banat

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator şi spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

CITESTE SI: Imagini violente! Elev batut cu salbaticie intr-o scoala din Timis. VIDEO! 

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri.

La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

CITESTE SI: Atentie! Numar NOU de telefon la Dispeceratul Aquatim

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. as fi curios daca dl primar a avut o discutie si cu patronul firmei castigatoare a finalizarii spitalului de copii din timisoara?!