Cautari cu drona dupa un grup de turisti din Timisoara, rataciti, care au plecat cu un bebelus dupa ei, in drumetie in muntii Banatului. Operatiune ampla de salvare dupa ce au dormit o noapte sub cerul liber

S-a dat alarma de 1 Mai dimineata, dupa ce un apel disperat la 112 anunta ca un grup de turisti s-a ratacit in Cheile Carasului. Acestia plecasera la drum cu mai multi copii, intre care si un bebelus de numai 11 luni.

CITESTE SI: Copil cazut in apa din alta barca in deriva, in care niciun pasager nu avea vesta de salvare, cu cateva ore inainte de tragedia de pe Mures. Video 

CITESTE SI: Barbatul care a organizat plimbarea cu barca ce s-a rasturnat in Mures, cercetat pentru ucidere din culpa. Era baut si n-avea carnet sa conduca ambarcatiunea ce nu era inmatriculata 

CITESTE SI: Continua cautarile pentru gasirea celor doi copii si doi adulti disparuti dupa ce o barca cu 12 oameni s-a rasturnat in Mures. Un copilas de 3 ani s-a stins sub ochii mamei lui, in timp ce medicii de la Timisoara il resuscitau pe mal. Video 

Imediat au fost alertati politistii, jandarmii montani, angajati ai Serviciului Salvamont, dar si rangeri, care sa vina in sprijin cu o drona pentru a repera mai rapid grupul de turisti.

Reusind sa ia legatura telefonic cu unul dintre turisti, colegii nostri de la Sectia 1 Politie Rurala Resita au aflat ca cei 5 adulti si 5 copii, 4 cu vârste de pâna la 11 ani si un bebelus de 11 luni, si un catel, plecasera de ieri de la ora 17.00 intr-o drumetie in zona respectiva, iar la un moment dat s-au ratacit, au ajuns intr-o zona fara semnal din Cheile Salbatice ale Carasului si au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stânca.

Din discutiile purtate cu acestia politistii au reusit sa stabileasca zona in care se aflau cei 10 turisti si, impreuna cu jandarmii montani si cu angajatii Salvamont, in aproximativ 2 ore au ajuns la ei si i-au adus in siguranta in localitatea Iabalcea, unde isi lasasera autoturismele personale.

Desi erau speriati, infrigurati dupa ce si-au petrecut noaptea sub cerul liber pe o temperatura de aproximativ 2 grade, si obositi fizic, niciunul dintre turisti nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, putând sa se intoarca singuri acasa, in judetul Timis„, transmit reprezentantii IPJ Caras Severin.

Din fericire, niciunul dintre turisti nu a patit nimic având in vedere ca in zona traiesc animale salbatice si vipere cu corn, iar terenul poate fi accidentat si periculos pentru cei care se aventureaza fara sa cunoasca locurile.

Va recomandam ca inainte de a pleca in excursie in astfel de zone, sa va informati despre itinerariul pe care il veti percurge, gradul de dificultate al traseului, accesibilitate, portiuni periculoase, starea vremii si alte date necesare.

In cazul in care va rataciti, nu parasiti grupul, daca sunteti in grup organizat. Ramâneti treji si constienti.
incercati sa gasiti o zona cu semnal telefonic si sa apelati SNUAU 112 pentru a solicita sprijinul structurilor abilitate„, transmit reprezentantii IPJ Caras Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cat sa fii de prost sa mergi cu copii in asa drumetie ? Prostie si neglijenta criminala . Ar trebui sesizate autoritatile sa salveze acel bebe de 11 ani de la animalele care il cresc dar na …romania e romania . Ireal ce scump sa plateste prostia unora si cum e ocazional platita si de inocenti .

    • Se numeste educatie si e ZERO la romani, marea majoritate sunt ZORO, ei stiu cel mai bine !

  2. Prosti, prosti, prosti. Dacă vroiau să facă pe Tarzan,puteau sa se uite pe Discovery. I-a mâncat în ceafă pe martalogi.

  3. Zona Cheilor Carasului este foarte frumoasa, dar extrem de prost intretinuta/marcata. Asa-zisul traseu intre Iabalcea si Prolaz este o linie dreapta, trasata prin padure, cel putin pe partea de urcare din chei spre coama. O bataie extrema de joc, o poteca inexistenta, un traseu in linie dreapta pe care nici pe uscat nu poti urca fara sa aluneci la fiecare pas – urcarea este abrupta si ar necesita un traseu serpuit. Plecand din Iabalcea si ajuns sus pe coama, in zona fostului teren de fotbal, ai mari probleme sa ajungi la chei (la Prolaz) sau, plecand din Prolaz pe coama, de acolo sa reusesti sa ajungi in Iabalcea. Am fost acolo si vorbesc cu experienta unuia care nu e incepator in ale mersului pe munte. Desi altitudinea nu e mare si nici distantele nu sunt lungi, te poti trezi in zone pline de spini si pietre, in zone de arbusti sau ferigi, care desi par mici, ajung de inaltimea unui om – toate astea fac drumurile foarte anevoioase. Asa cum am spus, potecile nu exista, iar marcajele de traseu sunt facute in bataie de joc, pe portiuni lungi fiind inexistente, iar pe altele impracticabile.
    Nu iau apararea celor rataciti,, care probabil se asteptau la ceva mai accesibil, dar si autoritatile ar avea mult de lucru in zona – de preventie e vorba, nu de actiuni de salvare si recuperare. Bine ca se activeaza o data la cateva luni si dau comunicate, dar in timpul dintre interventiile astea ar fi de dorit sa iasa pe traseu, sa observe si sa imbunatateasca ce e nevoie.

  4. Progresisti care au ramas fara net pe dealuri 😂😂😂 sa-u kkt pe ei de frica 😂 welcome 2 real world idiots

    • Problema e, ca, selectia naturala putea sa-ii ia pe copii nevinovati….Bine ca mai au i sansa….

  5. Parca fumatul pasiv facea foarte rau nefumatorilor. In rest observ ca totul este ok si nu sunt alte probleme majore. Adolescentii umplu birturile – ca acum nu se fumeaza in birt si ei sunt in siguranta – iar sugarii sunt plimbati de parinti tineri si atletici prin paduri virgine.