Cautari disperate pe raul Timis, dupa ce doi soti s-au inecat sub privirile copiilor lor. Au intervenit pompieri si scafandri de la Timisoara si Arad, dar si elicopterul SMURD. 2 micuti au ramas orfani. Video

TIMISOARA. S-a dat alarma duminica dupa-amiaza in Timis, dupa ce doi oameni au fost inghititi de apele Timisului, in apropiere de localitatea Costeiu si nu au mai iesit la suprafata.

CITESTE SI: Razie de proportii in Timis. Soferi prinsi de politisti fara permis, unul si drogat

Cei doi, soti, o femeie de 34 de ani si un barbat de 39, au mers sa se racoreasca, s-au avantat in apa, insa curentii par sa fi fost puternici si i-au tras, pe rand, in adancuri.

Cand au vazut ca cei doi nu mai ies la suprafata, o ruda aflata pe mal a sunat la 112 sa ceara ajutor.

La ora 14.10 am fost anuntați prin SNUAU 112 despre două persoane aflate în submersie pe râul Timiș, în apropierea localității Coșteiu. A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: 1 Autospecială de Descarcerare cu Barca Pneumatica BP6, o autosanitară SMURD tip B, cu un efectiv de 6 subofițeri. De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara care s-a deplasat la locul intervenției cu o Autospecială de intervenție cu 2 scafandri și un subofițer. Totodată, din cadrul celorlalte subunități de intervenție au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barca si 2 subofițeri. In acest moment, toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea celor 2 victime„, transmit reprezentantii ISU Timis.

La fata locului sunt mai multe echipaje de politie, pompieri, scafandri, 2 ambulante si un elicopter SMURD. Fortele de interventie fac eforturi sa dea de urma celor doi disparuti in apele Timisului.

UPDATE: In sprijinul pompierilor si politistilor din Timis, in eforturile de a-i gasi pe cei doi inecati, a venit un echipaj de scafandri de la ISU Arad.

UPDATE: In jurul orei 16.30, scafandrii au gasit trupurile celor doi in apropierea locului in care au intrat in apa. Medicii n-au mai putut face nimic pentru ei si au fost declarati decedati. Cei doi erau de loc din satul Tipari, aveau o relatie de multi ani si aveau impreuna doi copii.

O fata de 10 ani si un baiat de 11 ani au ramas orfani.

Politistii au intocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, conform procedurilor.

UPDATE: Inecul parintilor s-a petrecut chiar sub ochii celor doi copilasi cu care iesisera pe malul Timisului la scaldat. Tatal a fost primul care a intrat in apa sa se racoreasca, a disparut in adancuri, iar mama a sarit sa il salveze, insa nu a mai iesit nici ea.

Copiii ramasesera pe mal sub supravegherea unui unchi.

Micutii vor fi preluati de Directia pentru Protectia Copilului Timis.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis reamintesc oamenilor respectarea catorva reguli pentru a preveni riscul de inec.

✔️ scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
✔️ dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
✔️ nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
✔️ respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflați și folosiți de fiecare dată echipamentul de protecție furnizat de acesta;
✔️ reamintim părinților să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
✔️ este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Majoritatea celor care se ineaca , ajung sa cada in apa foarte mare mergand prin apa pana la genunchi se sperie si in loc sa si tina respiratia, inhaleaza apa…. Si asta datorita pragurilor de argila (lut) care se rup, iar in zona de prag nisipul este spalat si se formeaza o groapa de obicei este de cativa m adancime…. Mare grija in zonele cu lut pe fundul apei, cel mai probabil dupa zona lutoasa urmeaza pragul

    • Bine punctat.
      Un alt semn ca urmeaza apa adanca este schimbarea culorii fundului vizibil al apei, de la un galben/ galbui deschis la negru sau culoare inchisa. Stiu ca suna pueril, dar am intalnit persoane care nu stiau asta.

    • … eu cred că cineva a furat tot nisipul din acea zonă… hoțul se numește PATRON DE BALASTIERĂ, e adevărat că sa ajuns pînă la lut… natura are nevoie acum de 100 de ani sa umple găurile hoților…. poate dura si 200 de ani… in ritmul in care vine apă mare în prezent… aproape deloc….

      • Foarte bine punctat @Stefan, normal ar trebuii verificat cine a fost acolo cu balastiera si inchis pentru ucidere din culpa.
        Timis-ul nu a avut gorpi adanci pana sa nu vina omul sa fure din el, pe langa ca-l polueaza…
        Ce nu inteleg multi in apa este faptul ca atunci cand mergi prin apa indiferent daca crezi ca o cunosti sau nu, mergi tot timpul in amonte apoi vino in aval pe unde ai urcat. Daca mergi in aval si dai intr-o groapa, imediat de impinge apa in ea… Oricum daca nu stii sa inoti nu te aventura sati pe mail la apa mica precum copii mici, nu e o rusine sa ramai in viata.
        Dumnezeu sa-i odihneasca… pacat de copii, dintr-o neatentie…

        • Uitasem, vadul unei ape se schimba foarte des in cel mai bun caz odata pe an, dar de multe ori si mai des !

  2. Am copilărit în zona Albina acum 50 de ani, si nu erau praguri de lut și submarine cum spun antevorbitorii, ERA NISIP MULT SUB PICIOARE CARE A DISPARUT FOARTE MISTERIOS… mai jos am scris și motivul !!!

    ISU are anual foarte multe situații tragice de acest gen în care multe persoane se îneacă….. am trăit 30 de ani într-o altă țară… unde fica mea la 6 ani a fost obligată să învețe să înoate… pe cînd avea 10 ani am inotat in ape de 180 de metrii, nu 2 metrii cit are Timișul la Coștei.. și nu mia fost frică deloc că va pății ceva…

    Ei… in schimb în România sa întîmplat o mare minune să avem recent un campion mondiali la înot…BRAVO DAVID…. în schimb nu avem piscine unde copii sa învețe să înoate la o vîrsta fragedă deja…. astfel se salveaza sute de vieți anual… RUȘINE… STATUL este total indeferent, cine ar trebuii sa se ocupe sînt niste incompetenți gen Elena U…. care au contruit piscine unde nu era strop de apă si terenuri de fotbal in pantă..

    apropo cu ce am început … BALASTIERELE gen pile cunoștințe și relații pe la apele Române… cu dare și luare de mită pentru autorizație …. FOARTE MULTE VIEȚI AU LUAT GROPILE ADÎNCI SĂPATE DE EXCAVATOARELE UCIGAȘE …. este adevărată chestia cu CORUPȚIA POATE UCIDE

  3. E dureros.Adevarat cu acele cratere,care apar in urma exploatării nisipului. Dar nu-i pasă nimănui.Chiar nu au rude apropiate să nu ajungă acești copilași , la orfelinat.