Cazanele Dunarii, locul unde fluviul ‘fierbe’ sub privirile turistilor. Ce poti vizita aici si cat te costa o excursie, plecand din Timisoara?

Cazanele Dunarii reprezinta unul dintre cele mai frumoase locuri prin care Dunarea isi face loc pentru a-si urma drumul sau spre destinatia finala: Marea Neagra. Locul atrage tot mai multi turisti, de la an la an, iar aici e si „Raiul pescarilor”.

Intre Timisoara si Dubova sunt numai 218 kilometri care se fac cu usurinta in cel mult trei ore de mers cu masina. Drumul este bun, astfel ca o iesire de un week-end este perfecta in aceasta zona. Trebuie doar sa-ti calculezi benzina.

Cazanele Dunarii sau Defileul Dunarii au o lungime de aproximativ 9 kilometri, iar in unele locuri fluviul se ingusteaza pana la 230 de metri. Navigatia in aceasta zona se desfasoara, asadar, cu dificultate.

Dunarea isi croieste drum printre peretii stancosi ai Carpatilor si are la Cazane o adancime de 75 de metri. Avand in vedere ca locul este ingust, iar debitul fluviului e unul ridicat, aici se formeaza curenti, iar la suprafata Dunarea pare ca fierbe. De aici si denumirea Cazanele Dunarii, parand ca apele clocotesc intr-un imens cazan.

Putem intalni aici Cazanele Mari, care au o lungime de 4 kilometri, si Cazanele Mici care au 3 kilometri.

Cei care doresc sa ajunga in mijlocul Cazanelor, in acel loc in care apa Dunarii pare ca fierbe, o pot face, cu ajutorul salupei. O plimbare de 40 de minute prin Cazane costa 24-25 de lei sau chiar 30 de lei in unele locuri.

Barcagiii se gasesc la tot pasul, in apropierea acestor locuri, astfel ca este foarte usor sa inchiriezi o barca pentru aceasta distractie.

O plimbare cu barca inseamna vizitarea de foarte aproape a celebrei sculpturi „chipul lui Decebal” care nu este finalizata in proportie de 100%,  dar si vizitarea unei pesteri (se ajunge cu barca pana in buza pesterii). Este vorba de Pestera Ponicova, ce poate fi vizitata atat pe uscat, cat si pe apa.

De asemenea, tot din barca se poate vedea in toata splendoarea si Manastirea Mraconia care pare ca o perla la malul Dunarii.

Dunarea este, de asemenea, un „rai al pescarilor”, pe malurile fluviului se pot vedea foarte multi pasionati de pescuit, iar meniurile pensiunilor din aceasta zona contin, negresit, peste.

Cazarea intr-o camera la pensiunile aflate ca un sirag de margele pe malul Dunarii, porneste de la 70-80 de lei pe noapte si poate ajunge pana la 200-250 de lei pe noapte. Asa ca acesta este un loc in care timisorenii si nu numai ei, pot petrece zile absolut relaxante.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Apái am ajuns la 80 de anii dar si acuma mie dor de aceste meleaguri ín 1954 am fácut scoala la Orsova pe urmá prin anii1970 am circulat cu masina sáptámánal íntre Lugoj Orsova Moldova noá si mie tare door dar cred cáci ín viata asta nu mai ajung acolo rámán doar cu amiontir.