CCIA Timis a organizat un nou seminar de informare, in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat

TIMISOARA. Legislatia specifica avizarii si autorizarii, obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu si sanctiunea contraventională pentru firmele care functioneaza fara aceasta autorizatie.

CITESTE SI: Masina si costume populare din flori naturale, plimbari cu caleasca si multe alte surprize la cel mai colorat si parfumat festival din Timisoara. De ce va fi cea mai tare editie Timfloralis de pana acum 

Acestea sunt doar cateva dintre temele dezbatute in cadrul unui nou seminar organizat de CCIAT.

„Este cel de-al cincilea seminar din programul anul de informare si instruire a mediului de afaceri, program care este organizat de CCIAT in parteneriat cu InstituTia Prefecturii si institutiile deconcetrate”, a spus Stana Stoianov, director D.R.E.M.A. CCIAT.

Reprezentantii ISU le-au explicat oamenilor care este importanta soclicitarii si obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu.

„In primul rand firmele trebuie sa stie pentru care cladiri sau spatii trebuie sa obtina acest document, trebuie sa stie responsabilitatile fiecarei, adica fiecare factor responsabil din obiectiv trebuie sa stie ce responsabilitati are si ce importanta are utilizarea constructilor fara acest act administrativ. (…). Categoriile de cladiri si spatii sunt prezentate in Hotararea de Guvern 571, in acesta hotarare sunt specificate toate categoriile. De exemplu toate spatiile de alimentatie publica cu peste 200 de mp are obligatia sa obtina autorizatia de securitate la incendiu. Daca nu fac acest lucru risca raspunderea iclusiv penala daca se intampla anumite activitati, dar in primul rand risca sanctiuni contraventionale in cuantum de 50.000 de lei”, a spus Catalin Constantin Cosacu, din partea ISU Timis.

CITESTE SI: Intr-o singura ora poti face minuni. Implica-te si tu si schimba destinele unor copii la Timisoara!

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.