CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri acreditate

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza in perioada octombrie-noiembrie 2021 noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE sI DE COEZIUNE EUROPENE – Cod C.O.R. 242213
Perioada: 11 – 22 octombrie 2021
Program: luni-vineri, orele 16.30-19.30
Taxa de participare: 1000 lei / pers.
– 10% reducere pentru membrii CCIA Timis
– 10% reducere pentru absolventii cursului „Manager Proiect” din cadrul CCIA Timis
– 20% pentru someri, in baza adeverintei de somaj. Reducerile nu se cumuleaza.

Cui se adeseaza: Institutiilor publice, companiilor, ONG-urilor, precum si tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, membrilor echipei de proiect care, la finalul programului, vor obtine competente/abilitati specifice necesare scrierii unei cereri de finantare pentru un proiect de succes.

Structura cursului:
Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program sau sursa finantarii.

– Care sunt programele de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Care sunt pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Cum se completeaza o cerere de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

MANAGER DE PROIECT – Cod COR 242101
Perioada: 19 octombrie – 08 noiembrie 2021
Program:
– 8 zile pregatire teoretica (luni – vineri, intre orele 16.30-20.00)
– 4 zile pregatire practica (realizarea proiectului).
Taxa de participare: 1000 lei/pers.
– 10% reducere pentru membrii CCIAT
– 10% reducere pentru persoanele care au absolvit cursul „Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene„, organizat de CCIAT
– 10% reducere pentru someri (in baza adeverintei de somaj). Reducerile nu se cumuleaza.

Cui se adeseaza: Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect. Formarea se axeaza in special pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atât din domeniul public cât si din cel privat. Cursul trateaza modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Tematica: Cursul acopera tematica necesara pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau de locul de munca al persoanei nominalizate sa indeplineasca aceasta functie.

Structura cursului: Management organizational vs. management de proiect; Managementul proiectului (ciclul proiectului PCM); Definirea proiectului; Planificarea proiectului; Implementarea proiectului; Surse si instrumente de finantare; Cadrul legislativ si institutional al Instrumentelor Structurale in Uniunea Europeana si România.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile sunt autorizate de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala din Judetul Timis.
Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvire.

Informatii si inscrieri:
Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri Timisoara, cam. 117, zilnic intre orele 08.00-16.00 si/sau la tel. 0256-219 172, 0720/444121, 0720444105, e-mail: [email protected], e-mail: [email protected].
Persoane de contact:
– Tania Avramov, Specialist in formare
– Cecilia MATES, consultant cameral

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.