CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna februarie. Domeniile in care te poti specializa 

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza, in cursul lunii februarie 2019 noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR in conformitate cu Legea nr. 211/2011 modificata (Cod COR: 325713)

Perioada: 18 – 27 februarie 2019 (luni – vineri, intre orele 17.00-21.00)
Taxa de participare: 1000 lei / pers.
Se acorda 10% reducere pentru persoanele care au participat la cursul de Responsabil de mediu organizat de CCIAT.

Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii 211/25.11.2011, Art.22, alin.(3), detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4, “Persoanele desemnate prevazute la alin.(3) trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.
Atentie: Nedesemnarea unei persoane cf. Art. 22, alin.3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 la 30.000 lei!

Tematica cursului:
– Regimul deseurilor-prevederi legislative, organizarea actelor normativein domeniu. Obligatii legale in sarcina agentilor economici;
– Solutii practice pentru conformarea agentilor economici cu cerintele legislatiei de mediu in domeniul deseurilor. Evitarea sanctiunilor.
________________________________________________________________________

EXPERT ACCESARE FONDURI EUROPENE STRUCTURALE SI DE COEZIUNE (Cod COR 242213)

Perioada: 25 februarie – 6 martie 2019 (luni-vineri, intre orele 16.30-20.00)
Taxa de participare: 1000 lei/pers.
Se acorda 20% reducere pentru absolventii cursului Manager de proiect organizat de CCIAT.

Cursul se adreseaza societatilor, institutiilor, ONG-urilor precum si celor care doresc sa se dezvolte forte proprii, prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva.
Cu un puternic caracter practic si aplicativ, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul programului de formare, vor avea competente si abilitati specifice, necesare scrierii unei cereri de finantare pentru un proiect de succes.

Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program:
– Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Modul de completare a unei cereri de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor cu cofinantare europeana.

Se lucreaza direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experienta in domeniu ofera consiliere si indrumare prin proceduri legislative, prezinta exemple de buna practica si raspund intrebarilor aferente tematicii.
__________________________________________________________________________
INSPECTOR IN DOMENIUL SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA (Cod COR 325723)

Perioada: 25 februarie – 15 martie 2019 (luni-vineri, intre orele 16.00-20.00)
Costul cursului / conditii de acces
Nivel de baza (40 ore): 650 lei /pers.
Conditii minime de acces: studii in invatamântul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic.
Nivel mediu (80 ore): 900 lei / pers.
Conditii minime de acces: studii in invatamantul postliceal in profil tehnic.
Achitabil in doua rate ca persoana fizica

Cursul se adreseaza specialistilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareste organizarea, coordonarea si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii si sanatatii in munca, in conformitate cu normele generale de protectie a muncii.

Obiectivele vizeaza dezvoltarea profesionala, aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatilor de urgenta si aplicarea normelor de protectie a mediului.

Tematica abordata:
Nivel de baza: Cadrul legislativ general; Concepte de baza; Notiuni despre riscuri generale si prevenirea lor; Notiuni despre riscuri specifice si prevenirea lor in sectorul corespunzator activitatii; Acordarea primului ajutor.
Nivel mediu: Cadrul legislativ general; Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; Organizarea activitatii de prevenire; Actiuni in caz de urgenta; Planuri de urgenta si evacuare; Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie; Evidente si raportari in domeniul SSM; Aplicatii practice.

La taxa de participare se acorda: 10% reducere pentru membrii CCIAT; 20% reducere pentru someri (in baza adeverintei de somaj). Reducerile nu se cumuleaza!

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

IMPORTANT!
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Diplomele si certificatele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444121, 0256-294922, 0256-219171/2, e-mail: [email protected]. Persoana de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFP. Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.