CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna noiembrie

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in a doua jumatate a lunii noiembrie 2018 noi serii de cursuri, dupa cum urmeaza:

PRIM AJUTOR

Perioada: 20 – 23 noiembrie 2018 (3 zile, orele 16.00-20.00)
Taxa de participare: 400 lei + TVA /pers.
Se acorda 10 % reducere pentru membrii CCIAT.
Formator: dr. Florin COBZARIU, specialist in medicina de urgenta, doctor in medicina, sef de lucrari la UMF Timisoara.
Coordonator curs: Cecilia Mates

Cursul se adreseaza persoanelor din cadrul firmelor responsabile cu sanatatea si siguranta in munca in conformitate cu legislatia; angajatilor responsabili cu protectia muncii; angajatilor responsabili de interventii in caz de incendiu sau calamitate; oricarei persoane care doreste sa stie cum sa procedeze in caz de accidente de orice gen.
Obiectivul cursului este insusirea si actualizarea unor tehnici cheie de salvare a vietii pana la sosirea ajutoarelor calificate (ambulanta, SMURD etc.).

Tematica cursului vizeaza:
– Identificarea unei situatii de urgenta;
– Atitudinea generala la locul producerii situatiei de urgenta;
– Elemente de organizare si functionare a sistemelor medicale de urgenta (SMURD);
– Acidente si incidente la locul de munca (accidente rutiere; alergii si soc anafilactic; arsuri; atac cardiac-sindrom coronarian acut (SCA); bandaje si pansamente; corpi straini in ochi/urechi/nas/inghititi; crize de epilepsie; degeraturi; dificultati in respiratie (dispnee); electrocutare; fracturi; greata si varsaturi; hemoragii (sangerari) si hemostaza provizorie; hipertermie (insolatie); hipotermie (inghet); intoxicatii (otraviri); inec; muscaturi (intepaturi) veninoase; obstructia acuta a cailor aeriene superioare (OACAS); pierderea cunostintei; pozitia laterala de siguranta (PLS); stop cardio-respirator (SCR); urgente psihiatrice; atitudine imediata de prim ajutor).

Cunostintele dobandite teoretic sunt simulate pe manechini medicali.

Cursul de prim ajutor de baza se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste un certificat de absolvire care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul ajutor de baza.
Certificatul se elibereaza in maxim 30 zile de la finalizarea cursului.

AUDITOR INTERN AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII (Cod COR 214130)

Perioada: 26 noiembrie 2018 – 10 ianuarie 2019
– Pregatire teoretica: luni-vineri, orele 1630-2030
– Pregatire practica (realizare portofoliu)
Taxa de participare: 1200 lei / pers.
Se acorda 10 % reducere pentru membrii CCIAT.
Formator: Lucian TaRaBiC
Coordonator curs: Milena Muresan

Cursul prezinta explicit cerintele noului standard ISO 9001:2015, standard ce implica abordarea pe baza de proces (ciclul PDCA) si gandirea pe baza de risc (riscuri si oportunitati in afaceri).

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii, din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de castigare a increderii clientilor.

In cadrul cursului, vor fi abordate aspecte privind: Notiuni generale privind calitatea; Principiile managementului calitatii; Cerintele noului standard ISO 9001:2015; Auditul calitatii (audituri interne, clasificarea auditurilor, etapele auditului intern, selectarea auditorilor, responsabilitatile personalului implicat in auditul intern, tehnici de comunicare, recomandari pentru auditat).

Auditorul in domeniul calitatii se ocupa, in principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea si structurarea informatiilor specifice procesului de audit, analiza si aprecierea conformitatii si eficacitatii sistemului de management al calitatii, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calitatii, intocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Auditurile calitatii ajuta managementul de varf al organizatiei sa ia deciziile necesare, respectiv sa aloce adecvat resursele in vederea imbunatatirii performantei, a optimizarii rezultatelor, prin evidentierea punctelor forte si punctelor slabe ale organizatiei.

Auditul calitatii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calitatii existent si trebuie inteles de catre toate partile implicate ca un proces instructiv si constructiv, care nu are drept scop blamarea organizatiei sau pedepsirea personalului auditat. Astfel, auditul calitatii nu cauta vinovati, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunitatile de imbunatatire a sistemului de management al calitatii.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Diplomele se elibereaza in maxim 30 zile de la absolvirea cursului.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

***

Informatii si inscrieri:
Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, et. I, cam. 110.
Tel. 0720-444121, 0256-219171, 0256-219172, 0256-294922
E-mail: [email protected], [email protected], [email protected].

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT la adresa: www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.