CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna octombrie 

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii octombrie 2018 noi serii de cursuri, dupa cum urmeaza:

Responsabil de Mediu (COD COR 325710)
Perioada: 29 octombrie – 8 noiembrie 2018
Taxa de participare: 800 lei / pers.

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art.22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Manager Proiect (COD COR 242101)
Perioada: 15 – 30 octombrie 2018
Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect. in special, trainingul se va axa pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atât din domeniul public cât si din cel privat. Cursul va trata modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Curs Inspector / Referent Resurse Umane (Cod COR 333304)
Perioada: 22 octombrie – 9 noiembrie 2018.
Taxa de participare: 800 lei / pers.

In cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfasura si un modul de instruire in aplicatia REVISAL, in urma caruia se obtine si un CERTIFICAT DE PARTICIPARE. Vor fi prezentate H.G. 500/2011 actualizata si OMMEPS 1918/2011. Pentru modulul de instruire REVISAL, fiecare participant va avea acces individual la un laptop.

Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene (Cod COR 242213)
Perioada: 15 – 24 octombrie 2018
Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Cursul se adreseaza institutiilor publice, companiilor private, ONG-urilor cat si persoanelor care doresc sa atraga fonduri europene pentru finantarea de proiecte. Cursul este util si membrilor echipei de proiect pentru dezvoltarea competentelor si abilitatilor specifice, necesare derularii cu succes a proiectului.

Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program.

ARHIVAR (Cod COR: 441501)
Perioada: 29 octombrie – 23 noiembrie 2018
Taxa de participare: 1.000 lei / pers.

Programul de formare se adreseaza persoanelor (minim studii medii) care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele si/sau sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente in acest sens, sub indrumarea formatorilor in domeniu.

Instruire Legea nr. 98/2016 privind Achizitiile publice si normele de aplicare
Perioada: 8 – 12 octombrie 2018
Taxa de participare: 600 lei + TVA / pers.

Tematica cursului vizeaza:
Detalierea unor aspecte legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in SEAP – SICAP. Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri;

Procedura simplificata initiata prin publicarea in SEAP, insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade, date limita pentru oferte;

Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul SEAP; dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de SICAP; arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Specialist managementul deseurilor in conformitate cu Legea 211/2011 modificata (Cod COR: 325713)
Perioada: 8 – 17 octombrie 2018
Taxa de participare: 1.000 lei / pers.

Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri si are ca scop instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incât sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in vigoare.

CONTABIL
Perioada: 15 octombrie – 9 noiembrie 2018
Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Cursul are caracter intensiv si pregateste participantii pentru evidenta contabila primara, cu aplicatii in programul SAGA. Este un curs practic si util, cu aplicabilitate imediata care trateaza prima etapa a demersului contabil: intocmirea corecta a documentelor contabile.
Programa de contabilitate are doua module care se intrepatrund: contabilitate primara si contabilitate asistata pe calculator.

Cursul se adreseaza atât absolventilor de studii superioare, precum si celor cu studii medii care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu.

Auditor intern al Sistemului de Management al Calitatii (Cod COR 214130)
Perioada: 22 octombrie – 29 noiembrie 2018
Taxa de participare: 1200 lei/pers.

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii, din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de câstigare a increderii clientilor.

Curs de igiena
Perioada: la formarea unei grupe
Lectori: persoane acreditate din cadrul Directiei de Sanatate Publica
Taxa de participare: 120 lei + TVA inclus

Cursul se desfasoara in conformitate cu Ordinul 1225/24 decembrie 2003 si se adreseaza tuturor categoriilor de lucratori din industria alimentara, inclusiv pentru cei care comercializeaza si transporta produse din industria alimentara (alimentatie publica si a colectivitatilor – toate nivelele); persoanelor din serviciile de curatenie din unitatile de asistenta medicala, a colectivitatilor de copii si tineri, unitati de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.; persoanelor din productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile imbuteliate; persoanelor din cadrul serviciilor de ingrijire corporala (coafor, frizerie, manichiura pedichiura, cosmetica, masaj, etc.); persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Curs operator introducere, validare si prelucrare date (Cod NC 4113.2.1)
Perioada: 22 octombrie 2018 – 1 februarie 2019
Taxa de participare: 850 lei / pers.

Cursul se adreseaza angajatilor din companii care doresc sa invete sa utilizeze eficient computerul si dispozitivele periferice.

IMPORTANT!

Firmele membre ale CCIAT beneficiaza de 10% reducere din taxa de participare, cf. Ghidului Serviciilor.
Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Informatii si inscrieri:
Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIA Timis, Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110.
Persoana de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFPP, tel. 0256 294922, 0256-219171/2,
e-mail: [email protected], [email protected].

Informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.