CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru perioada martie-aprilie 2019

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii martie 2019 noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE SI DE COEZIUNE (Cod COR 242213)
Perioada: 25 martie – 3 aprilie 2019 (luni-vineri, intre orele 16.30-20.00)
Taxa de participare: 1000 lei/pers.
Se acorda 20% reducere pentru absolventii cursului Manager de proiect organizat de CCIAT.

Cursul se adreseaza societatilor, institutiilor, ONG-urilor precum si celor care doresc sa se dezvolte forte proprii, prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva.

Cu un puternic caracter practic si aplicativ, cursul este util membrilor echipei de proiect care, la finalul programului de formare, vor avea competente si abilitati specifice, necesare scrierii unei cereri de finantare pentru un proiect de succes.
Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obtinerii surselor de finantare, indiferent de tipul de program:
– Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Modul de completare a unei cereri de finantare;
– Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
– Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor cu cofinantare europeana.
Se lucreaza direct pe baza Ghidului Solicitantului, iar traineri cu experienta in domeniu ofera consiliere si îndrumare prin proceduri legislative, prezinta exemple de buna practica si raspund intrebarilor aferente tematicii.

INSPECTOR / REFERENT RESURSE UMANE (Cod COR 333304)
Perioada: 25 martie – 12 aprilie 2019 (luni-vineri, între orele 17.00-20.00)
Lectori: Lucica ZIRBAU, Dan COJOCARU, Delia FARCHESCU
Cursul simplifica munca celor care lucreaza deja ca inspectori Resurse Umane, contribuind la o organizare mult mai eficienta, la aplicarea corecta a legislatiei muncii, la combinarea cadrului legal cu cazuri concrete din practica.
Tematica:
Contractul individual de munca;
Vechimea în munca;
Contractul colectiv de munca;
Jurisdictia muncii;
Raspunderea salariatilor;
Salarizarea. Permisul de munca;
Formarea profesionala;
Asigurarile sociale de stat;
Notiuni de organizare si legislatia muncii;
Modul de desfasurare a activitatii ca intreprinzator particular;
Recrutarea si selectia personalului;
Aplicatii in programul REVISAL.
In cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfasura si un modul de instruire în aplicatia REVISAL, in urma caruia se obtine si un CERTIFICAT DE PARTICIPARE. Vor fi prezentate H.G. 500/2011 actualizata si OMMEPS 1918/2011. Pentru modulul de instruire REVISAL, fiecare participant va avea acces individual la un laptop.

MANAGER PROIECT (COD COR 242101)
Perioada: 11 martie – 26 aprilie 2019, dupa cum urmeaza:
25 martie – 3 aprilie – pregatire teoretica (luni-vineri, între orele 16.30-20.00);
4 – 9 aprilie – pregatire practica / realizarea proiectului.
Formator: Monica MISCA
Taxa de participare: 1000 lei /pers.
Se acorda 20% reducere pentru absolventii cursului Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene organizat de CCIAT.
Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati în domeniul managementului de proiect.
Cursul isi propune sa pregateasca specialisti pentru a coordona realizarea si implementarea proiectelor cu finantare europeana, adresandu-se, totodata, si tuturor celor care doresc sa-si dezvolte abilitati practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor. Trainingul se va axa pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atat din domeniul public cat si din cel privat.
Cursul va trata modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.
Structura cursului:
Management organizational vs management de proiect;
Managementul proiectului /ciclul proiectului (PCM);
Definirea proiectului;
Planificarea proiectului;
Implementarea proiectului;
Surse de finantare – cadrul legislativ si institutional, instrumente de finantare UE.
Cursul se finalizeaza cu un examen, in prezenta unei comisii ANC.
IMPORTANT!
La taxa de participare, se acorda: 10% reducere pentru membrii CCIAT; 20% reducere pentru someri (in baza adeverintei de somaj). Reducerile nu se cumuleaza!

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.
Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.
Diplomele si certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informatii si înscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444121, 0256-294922, 0256-219171/2, e-mail: [email protected]. Persoana de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFP. Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.