CCIA Timis se implica activ in educatia antreprenoriala a elevilor

TIMISOARA. În cursul zilei de 6 iunie 2024, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează primul eveniment de promovare a antreprenoriatului în școli în cadrul proiectului “Învață de la antreprenori”, în calitate de parte activă a Protocolului de Colaborare semnat în data de 09 mai 2024 de Camera de Comerț și Industrie a României și Ministerul Educației, la nivel național, și a Protocolului de Colaborare încheiat în data de 27 mai 2024 între CCIAT și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, la nivel local.

Protocolul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar educația și competențele antreprenoriale, punându-i în contact direct cu antreprenorii, prin organizarea de evenimente și prezentări ale acestora în unități de învățământ, precum și prin sesiuni de discuții între oamenii de afaceri și elevi.

Proiectul, inițiat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș în cursul anului 2023 și implementat deja într-o fază de testare la nivelul județului, s-a dovedit a fi de succes.

Ca o consecință firească, la nivelul CCIR s-a decis implementarea acestui proiect la nivel național, prin încheierea protocolului de colaborare cu Ministerul Educației, existând, totodată, și un interes sporit din partea celorlalte Camere de Comerț și Industrie Județene de a se implica, alături de companiile locale, în pregătirea elevilor pentru mediul antreprenorial. În mod cert, sistemul de învățământ românesc are mare nevoie de astfel de programe, care să contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor în modul cel mai practic cu putință”, a spus Mihai DARABAN, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

În contextul celor două documente-cadru mai sus menționate, după doar două săptămâni, CCIA Timiș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, sub coordonarea prof. Adriana OPREAN, Inspector școlar pentru învățământul primar, au reușit să înscrie 20 de antreprenori participanți, 20 de unități de învățământ și peste 1500 elevi din Județul Timiș.

Astfel, joi, 6 iunie a.c., între orele 11.00 – 12.00, cei 20 de antreprenori înscriși în program vor avea întâlniri și discuții cu elevi din 20 de unități de învățământ (5 școli gimnaziale, 15 licee teoretice / tehnologice / vocaționale / tehnologic special / alternativ) din Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare și Deta.

Antreprenoriatul reprezintă motorul inovației și dezvoltării economice. Proiectul Învață de la antreprenori” va aduce beneficii multiple. În primul rând, sperăm că va ajuta la creșterea competitivității afacerilor locale, inspirând tinerele generații de viitori antreprenori. În al doilea rând, ne dorim creșterea gradului de profesionalizare a angajaților și, implicit, remedierea deficitului de forță de muncă din județ. Doar astfel, putem să ne uităm cu optimism spre viitor”, transmite Florica CHIRIȚĂ, Președintele CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.