CCIA Timis sprijina Pioneers into Practice 2017. Programul Climate Kic continua

TIMISOARA. In calitate de unic partener in Romania al Programului CLIMATE KIC pentru perioada 2014-2020, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis anunta lansarea sesiunii 2017 a sub-programului Pioneers into Practice.

CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. In cadrul programului, CCIAT faciliteaza integrarea activitatilor in Romania, prin derularea mai multor pachete de servicii.

Pioneers Into Practice isi propune sa ofere expertilor din domenii legate de schimbarile climatice o experienta in tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, printr-o combinatie de invatare bazata pe practica si ateliere de lucru. „Pionerii” sunt incurajati sa iasa din zona de confort, sa efectueze stagii in sectoare de activitate diferite de cele in care activeaza, sa dezvolte o abordare interdisciplinara, sa testeze o cultura organizationala noua, urmarindu-se si capacitatea de adaptare la un mediu nou. In acest sens, in cursul anului trecut, CCIAT a selectat 6 „pionieri” care au desfasurat stagii in regiunile europene partenere ale programului.

Pioneers Into Practice este un program educational, cu o componenta de mobilitate. „Pionierii”, experti in diferite domenii CLIMATE KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficienta energetica, smart cities, smart transitions, system innovation etc.), vor lucra pentru o perioada de 4-6 saptamani, in lunile septembrie – octombrie 2017, intr-o organizatie gazda (ONG, IMM, firma multinationala, universitate, institut de cercetare etc.), in una din tarile partenere: Spania, Polonia, Malta, Germania, Marea Britanie, Italia, Estonia, Olanda.

Inainte de componenta de mobilitate, „pionierii” vor participa la o sesiune de online learning, de initiere in “system thinking”, „transition theory” si alte instrumente de abordare practica a acestor concepte. „Pionierii” vor lucra in echipe la cate un proiect de grup care va avea ca tema o provocare locala. In plus, pionierii vor lua parte si la doua workshopuri care au loc la Timisoara, in perioada 16 – 18 mai si respectiv 6 – 7 noiembrie 2017. Cei mai buni 3 pionieri din fiecare locatie vor avea sansa de a participa la un workshop international ce va avea loc la Utrecht (Olanda), la sfarsitul lunii noiembrie.

Termenul limita pentru a aplica la acest program este 21 aprilie 2017.

Inscrierea consta in completarea unui formular si depunerea unui CV. Inscrierea este urmata de un interviu. Pentru persoanele care nu sunt din Timisoara, interviul poate avea loc pe Skype. Bugetul alocat fiecarui pionier este de 2000 euro si acopera costurile de transport, cazare si masa pe perioada stagiului.

Detalii despre program sunt disponibile aici.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.