CCR a decis: Codul Muncii si asumarea sa sunt constitutionale

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea privind neconstitutionalitatea Codului Muncii, asumat in Parlament de catre Guvern, prin care 112 parlamentari PNL si PSD au criticat, in primul rand, procedura de vot, intrucat au fost prezenti doar 216 din cei 470 de membri ai Camerelor.

Decizia a fost luata de judecatorii Curtii Constitutionale a Romaneii (CCR) cu majoritate de voturi.

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au dezbatut miercuri sesizarea depusa saptamana trecuta de parlamentarii Opozitiei privind modificarile aduse Codului Muncii, asupra carora Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

112 parlamentari ai USL au depus pe 17 martie la CCR sesizarea cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii.

In sesizarea formulata, semnatarii critica modul in care Guvernul Romaniei a inteles sa isi angajeze din nou raspunderea in mod abuziv, deoarece aceasta modalitate de legiferare reprezinta, intr-o ordine fireasca a mecanismelor statului de drept, o exceptie, prin aceasta procedura evitand dezbaterea parlamentara, se arata in document.

Pe fond, textul sesizarii se refera la neconstitutionalitatea vizavi de articolele din Constitutia Romaniei referitoare la dreptul muncii, dreptul la odihna si dreptul de a avea un trai decent. Semnatarii sesizarii solicita Curtii Constitutionale sa constate neconstitutionalitatea intregului text al Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

Motiunea de cenzura impotriva Codului Muncii a fost respinsa pe 16 martie, intrunind 212 voturi „pentru”, patru „impotriva”, in timp ce doua voturi au fost anulate.

Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pe modificarile aduse Codului Muncii pe 8 martie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete