Ce afacere poti sa-ti faci cu 5.000 de euro?

Cu putin spirit antreprenorial si ceva resurse financiare, poti sa fii propriul tau sef. Porneste la drum cu o mica afacere online, un business artizanal, o firma de curatatorie sau chiar cu un afterschool. Nu, nu trebuie sa dispui de foarte multi bani pentru a face asta. Unele business-uri te costa pana in 5.000 de euro. Iata mai jos care sunt printre cele mai ieftine afaceri in care poti investi.

Cea mai simpla metoda este sa apelezi la o franciza. Avantajul pe care aceasta il presupune este faptul ca primesti consiliere, sprijin si consultanta pe intreaga perioada de desfasurare a activitatii. In plus, platesti doar taxa de franciza, iar, eventual, daca mai ai nevoie de alte investitii, totul depinzand insa de business.

Contractele de franciza se fac, de regula, pe perioade determinate, intre 5 si 10 ani si se pot prelungi sau rezilia oricand. In functie de fiecare tip de franciza in parte, francizorului (proprietarului brandului) ii revine, de regula, un anumit procent din cifra de afaceri a business-ului respectiv. Iata care sunt printre cele mai ieftine francize.

Agentiile de web design si creatie publicitara – 2.000 de euro

Te pasioneaza web designul si publicitatea? In acest caz, poti sa-ti cumperi o franciza de web design. Taxa este de 2.000 de euro, iar tu primesti tehnologia si tot sprijinul logistic inainte si dupa ce pornesti activitatea.

Va trebui sa mai investesti si tu putin in companie, insa aceasta suma depinde de amploarea si de viteza de dezvoltare pe care o stabilesti impreuna cu francizorul.

Mai mult decat atat, afacerea ta va deveni functionala in 30 de zile dupa incheierea contractului.

In plus, vei avea exclusivitate locala (acordata de francizor) si vei coopera, la nivel national, cu reteaua de franciza, pentru diverse lucrari, servicii sau oportunitati de afaceri cu clientii nationali si internationali.

Cel mai important este ca poti sa-ti deschizi un astfel de business, chiar daca n-ai experienta in domeniu.

Ce face o agentie de web design?

Creeaza site-uri standard, de corporatie, portaluri locale, cataloage online, magazine virtuale, ocupandu-se, in general, cu promovarea pe internet.

Spalatorie ecologica – 2.000 de euro

Vorbim aici despre un concept revolutionar, ce se bazeaza pe o tehnologie de spalare a masinilor, care nu necesita insa apa. Aceasta metoda este din ce in ce mai populara in lume, dar si in Romania, datorita avantajelor pe care le presupune.

Clientul poate fi servit aproape oriunde, in parcarile supermarketurilor, in fata magazinelor, acasa sau in parcarea de la birou, la service-urile si showroomurile auto, in zonele turistice si chiar in fata hotelurilor. El nu mai asteapta ore intregi intr-o spalatorie de masini, pentru a-si spala autoturismul.

Acest business este 100% ecologic. De exemplu, dintr-un flacon de 500 de mililitri din solutia cu care se spala, in medie sapte masini, se economiseste o tona de apa.

Nu-ti face griji, nu-ti trebuie pregatire specializata pentru a demara un astfel de business. Francizorul iti va oferi consultanta si asistenta necesare pentru a putea deslusi din tainele acestui domeniu.

Taxa de franciza costa 1.920 de euro +TVA si iti da dreptul de folosire a numelui si tehnologiei brandului, dar si un kit de start, care include solutii, lavete si uniforme pentru angajati. Tot ce mai trebuie sa-ti cumperi este un aspirator mobil, reincarcabil si o casa de marcat, pentru bonurile fiscale.

Firma de curatare a cladirilor – 4.000 de euro

Pentru a demara o astfel de afacere, ai nevoie de un autoturism pentru deplasarile la lucrari, un telefon mobil, un telefon fix si cel putin patru angajati, dintre care doi zidari si doi fara calificare.

Taxa de franciza este de 2.000 de euro, la care se adauga kitul de start de 1.300 de euro (echipamente de lucru) si diversele unelte si utilaje, evaluate intre 400 si 700 de euro. Totalul ajunge la 4.000 de euro.

In taxa de franciza intra dreptul de folosire a brandului, trainingul si asistenta pe care o primesti inaintea demararii afacerii, cartile de franciza care cuprind toate informatiile pornind de la activitatea manageriala, activitatea de executie, cum recrutezi clientii, cum convingi si cum ii multumesti pe clienti astfel incat sa te recomande si altor clienti.

Totodata, beneficiezi de 2000 de fluturasi pentru promovare. In schimb, vei ceda francizorului 7% din valoarea fiecarui contract incheiat si 3% din valoarea vanzarilor, pentru fondul de publicitate.

In cat timp se recupereaza o astfel de investitie? Cam intr-o singura luna, daca e sa dam crezare francizorului. Totul depinde de numarul de lucrari pe care le executi si bineinteles, de dificultatea acestora.

Afterschool – 5.000 de euro

Daca iti plac copiii, o afacere in domeniul educational te va incanta cu siguranta. Francizorul vine cu manualele de demarare, promovare, conducere, dezvoltare si control al afacerii, un sistem educational pregatit de specialisti, un site personalizat, accesul online la resursele si materialele didactice suplimentare, dar si asistenta tehnica pentru a putea desfasura aceasta activitate fara probleme. Ba mai mult, primesti intregul know-how de la profesionisti.

Taxa de franciza este de 1.500 de euro, dar trebuie sa dispui si tu de ceva capital (cel putin 3.500 de euro). Sa nu uitam insa de spatiu, care este esential pentru a-ti desfasura aceasta afacere.

Daca nu te incanta insa ideea unei francize, ai si alte variante. Poti sa incepi un business propriu si sa-ti construiesti singur un nume pe piata. Ce faci insa daca nu dispui de prea mult capital? Poti sa investesti intr-un business online, spre exemplu.

Business-uri cu un singur click

Afacerile online au inceput sa castige tot mai mult teren. Din ce in ce mai multi utilizatori isi cumpara de pe internet diverse produse, incepand de la lenjerie intima si terminand cu electronice. Este mult mai comod si mai simplu, in acelasi timp. Cu un singur click, iti alegi obiectul de care ai nevoie, fara sa zabovesti in magazine, cautand produsul perfect.

Un business online este mult mai avantajos decat o intreprindere clasica, pentru ca elimini din start resursele financiare necesare pentru spatiul de inchiriere/cumparare a activitatii. Iar costurile cu stocarea produselor si cu angajatii sunt si ele reduse.

Daca ai un magazin online de produse electronice, spre exemplu, poti sa te ocupi singur de business, fara sa fie nevoie de alti parteneri. Daca vrei sa-ti deschizi o afacere din domeniul serviciilor, ai avea insa nevoie de putin ajutor. Totul depinde de tine.

Trebuie sa luam in considerare si intretinerea site-ului, precum si promovarea afacerii. La rohost.com, spre exemplu, pachetele de hosting au tarife care variaza intre 5 si 18 euro pe luna. La un calcul scurt, rezulta 216 euro anual.

IT, mestesuguri si servicii

Te intrebi ce afaceri au succes in vremuri de criza? Business-urile legate de IT, de software-uri, sunt cele mai profitabile, spun specialistii.

„Ar merge o idee mai complexa, de genul IT, o idee de software, programare si asa mai departe. Dar si chestiuni mai simple, legate de servicii ori mici mestesuguri”, a declarat consultantul financiar Bogdan Belciu.

In ceea ce priveste un business artizanal, acesta este la mare cautare in randul pasionatilor de mestesuguri. Daca ai putin talent la desen, poti sa-ti transformi, spre exemplu, banalele farfurii si glastre in adevarate opera de arta. Cum anume? Pictandu-le in diverse forme si culori. Variantele artizanale sunt nenumarate, tine doar de imaginatie si de talent si bineinteles, de modul in care iti vor percepe potentialii clienti produsele.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.