Ce-ai face daca ai stii cand mori? A fost inventat ceasul care arata cat mai ai de trait! Ai curaj sa-l privesti?

Un inventator suedez a creat un ceas numit Tikker, care poate prezice momentul cand o persoana va muri, masurand timpul ramas pana la sfarsitul vietii.

Cei care achizitioneaza ceasul trebuie sa completeze un chestionar referitor la istoricul lor medical, acumuland un punctaj care se va scadea apoi din rezultatele varstei globale estimate, obtinandu-se astfel „scorul de moarte„. Acest scor este introdus in Tikker si incepe astfel numaratoarea inversa.

Numit „ceasul mortii”, Tikker a fost creat de inventatorul Fredrik Colting, care a spus ca ceasul este departe de a fi o inventie morbida. El sustine ca a fost conceput pentru a ajuta oamenii sa se organizeze mai bine si sa faca mai multe in viata lor, pretuind cu adevarat momentele traite. Colting a avut aceasta idee atunci cand bunicul lui a murit, relateaza Daily Mail.

Imaginati-va ca cineva v-a spus ca mai aveti doar un an de trait. Cum v-ar schimba asta viata? Pentru noi toti, viata va fi cu adevarat mai pretioasa abia de-acum incolo, pana la momentul final„, a spus Colting.

In timp ce moartea este non-negociabila, viata nu este. Tot ce trebuie sa facem este sa invatam cum sa pretuim timpul si viata care ne-au fost date„, adauga inventatorul.

Pentru a configura Tikker, purtatorul completeaza un chestionar prin introducerea informatiilor despre istoria sa medicala. Trebuie sa completeze, de asemenea, daca bea, fumeaza si daca exista cazuri de cancer, diabet sau alte boli in familia sa.

Purtatorilor li se cere in plus sa spuna cat de multa miscare fizica fac, precum si ce greutate au, inainte de li se acorda un scor.

„Moartea nu este o surpriza pentru nimeni, dar in societatea noastra moderna rareori vorbim despre asta. Cred ca daca am fi mai constienti de propriul nostru sfarsit, cu siguranta am face alegeri mai bune atat timp cat suntem in viata”, a concluzionat Colting.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.