Ce poti face in Croatia, tara care a devenit cel mai nou membru al Uniunii Europene! TOP 10 atractii turistice!

O tara frumoasa, numai buna de vizitat! Croatia a aderat in noaptea de duminica spre luni la Uniunea Europeana. A devenit astfel cel de-al 28-lea stat membru al UE. Zeci de mii de croati au sarbatorit pe strazi aderarea, eveniment ce vine la 22 de ani de la proclamarea independentei fata de fosta Iugoslavie. Si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a participat la evenimentele care au avut loc la Zagreb. Presedintele Croatiei, Ivo Josipovici, a indemnat populatia sa fie optimista si sa nu lase „norul crizei” sa umbreasca evenimentul.

Iata care sunt cele mai frumoase atractii turistice din Croatia, conform tuktuk.ro!

Cu tarmul sau stancos, neregulat si cu cele peste 1000 de insule, Croatia se mandreste cu una dintre cele mai frumoase intinderi de coasta din intreaga Europa. In plus, multe ditre orasele si asezarile rurale din aceasta tara poarta o istorie fascinanta, fiind pline de ruine datand din vremurile romane si venetiene.

Gornji Grad

Gornji Grad este centrul medieval al orasului Zagreb si se traduce ca fiind Orasul Superior. Aceasta zona s-a dezvoltat ca doua orase separate, Kaptol, resedinta episcopului si Gradec, partea in care traiesc comerciantii si mestesugarii. Orasele s-au unit in anul 1770, desprinzandu-se din nordul portiunii istorice a orasului Zagreb. Atractia principala din Gornji Grad este piata din jurul bisericii Sf. Marcu, parohia din Orasul Vechi.

Bazilica Euphrasian

Bazilica Euphrasian, datand din secolul 6 este atractia principala din Poreč, un oras vechi de 2000 de ani din regiunea Istria. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura bizantina timpurie, din regiunea mediteraneana si care si-a pastrat in cea mai mare parte forma originala, in ciuda calamitatilor, incendiilor si cutremurelor care au afectat cateva dintre detaliile constructiei. Bazilica a fost construita pe locul unei bazilici mai vechi, in perioada episcopului Euphrasius. Mozaicurile de pe pereti au fost executate de catre maestrii bizantini, iar cele de pe podea de mesteri din partea locului.

Mljet

Insula Mljet este una dintre cele mai mari insule aflata in largul coastei din partea de sud a Croatiei. Cu 72% din suprafata acoperita de paduri si restul cu campii, vita de vie si mici asezari, Mljet este o locatie ideala pentru relaxare. In partea de vest a insulei exista doua lacuri cu apa sarata, Veliko si Malo Jezero. In mijlocul lacului Veliko Jezero, exista o mica insula unde se afla o veche manastire apartinand ordinului calugarilor benedictini.

Palatul lui Diocletian

Palatul lui Diocletian din Split a fost construit de imparatul roman Diocletian, inainte de retragerea sa de la domnie. El a locuit aici la batranete, singura sa preocupare fiind gradinile sale de zarzavat. Dupa ce romanii au abandonat acest loc, palatul a ramas nelocuit timp de mai multe decenii. In secolul 7, locuitorii din apropierea acestei constructii s-au refugiat intre zidurile palatului, pentru a scapa de invazia barbarilor. De atunci, palatul a ramas ocupat, rezidentii ramand sa locuiasca aici si deschizandu-si diverse afaceri in pivnita locatiei si in jurul sau. In zilele noastre, aici pot fi gasite multe restaurante si magazine.

Arena Pula

Amfiteatrul din Pula este a cincea arena romana ca marime care a rezistat de-a lungul secolelor si unul dintre cele mai bine conservate monumente romane din Croatia. Arena Pula a fost construita in jurul secolului 1 e.n si putea gazdui peste 26000 de spectatori. In secolul 15, multe pietre au fost luate din amfiteatru pentru a construi case si alte structuri din jurul orasului Pula, dar din fericire aceasta practica a fost stopata inainte ca intrega structura sa fie distrusa. In prezent, ea reprezinta o atractie turistica importanta a Croatiei si aici sunt gazduite pe timpul verii, tot felul de festivaluri si reprezentatii artistice.

VEZI CARE SUNT RESTUL ATRACTIILOR TURISTICE DIN CROATIA!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.