TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a dezvaluit cand vor ajunge la Timisoara urmatoarele doua vaporase si spune ca pana la finalul lunii, toate cele sapte ambarcatiuni vor fi in custodia RATT. Edilul afirma ca vaporetele au toate avizele pentru a circula pe Bega, insa nu pot face inca parte inca din sistemul de transport in comun.
Oficialii Primariei Timisoara sunt convinsi ca firma din Galati care se ocupa de constructia vaporaselor isi va respecta, in termenul convenit, angajamentul. Primarul Nicolae Robu afirma ca Huniade si Savoya, vaporasele cu numerele 5 si 6, vor ajunge pana la finalul saptamanii la Timisoara, iar cel de-al saptelea si ultimul, va ajunge si el pana in 30 iunie. Al saptelea vaporas a purtat initial numele Economu, insa acesta a fost schimbat in Ferdinand.
„Vaporetele sunt aproape gata. Inca doua ne vin saptamana aceasta, 5 si 6, si cel de-al saptelea o sa vina undeva in jurul datei de 20-25 iunie. Termenul e 30 iunie si pentru vaporete. Drept urmare, iata, chiar daca am avut emotii mari, stiti bine ca nu a venit nimeni la licitatie si nu era chiar simplu sa rezolvam o asemenea problema, de achizitie de vaporase, pana la urma am reusit. Firma din Galati se dovedeste a fi o firma serioasa si ne livreaza conform angajamentelor luate aceste vaporase„, a declarat primarul Nicolae Robu.
Edilul nu a putut spune insa in cat timp vor intra vaporetele in sistemul de transport in comun, chiar daca trei dintre ele sunt deja pe Bega si vor continua sa faca teste cu tot cu pasageri la bord care doresc sa faca o plimbare.
„Vor intra in momentul in care se da unda verde pentru ca trebuie tot felul de avize. Nu cunosc toate detaliile. Ele circula in continuare si vor circula pentru ca toate trebuie testate si sub sarcina. Si daca primele au fost deja testate in destul de multe curse, vin la rand urmatoare, care vor avea acelasi regim o perioada de timp. In, in functie de avize, vor intra si in sistemul de transport in comun, un numar dintre ele, cele care parcurg si etapa de testare in exploatare. De la Bruxelles au venit avizele pentru ele. Sa intre in sistemul de transport in comun mai trebuie, dar ele sunt apte de a naviga. Au toate aprobarile. Nu le punem sa navigheze pana nu au dreptul. Au si acel ENI„, a spus Nicolae Robu.
Nicolae Robu nu stie deocamdata care va fi si tariful pe care il vor plati timisoreni in momentul in care vaporasele vor intra in sistemul de transport in comun.
Pareri
Turistic va fi doar cand va naviga pana la ecluza din Sinmihaiu Roman unde sa aiba un ponton de imbarcare. Va creste atat interesul calatorilor din acea zona dar si al turistilor care pot plati ceva mai mult pentru o excursie mai ales daca se vor oferi in zona aceea activitati sau obiective de vizitat.
o mare prostie şi risipă de bani cu vaporaşele alea. pe lângă asta, mai sunt şi urâte ca dracu. era mult mai bine dacă lăsau totul aşa cum a fost până acuma.
Ar trebui ascunse. Strica aspectul orasului.
mare dreptate ai Dinule. să-ţi dea Domnu’ sănătate!
Vaporasele sunt mult prea late pentru latimea canalului, turbulentele pe care le fac in mers de croaziera sunt de prea marea amploare. Sunt curioasa daca si-a pus cineva problema, dintre cei care au facut aceasta investitie, cum va arata canalul la trecerea simultana, zilnica, a 7 vaporase de acest tip pe Bega. Parerea mea este ca nu vor naviga niciodata asa cum a promis primarul. Au experimentat cei din RATT trecerea a doua vaporase unul pe langa altul in sensuri opuse?
Sunt sef mecanic fluvial pe motonava Steaua Dunarii si as fi dispus sa navig pe Bega,ambarcat pe una din navele dumneavoastra.Cu cine trebuie sa iau legatura?Detin licenta pentru transport pasageri,curs de poluare,brevet si toate actele valabile eliberate si avizate de ANR-Capitanie.