Ce se intampla daca treci cu viteza mare pe sub radarul fix de la pasajul Michelangelo din Timisoara? Raspunsul: NIMIC!

TIMISOARA. De vineri, 1 iulie a.c. a intrat in functiune radarul fix montat la intrarea in pasajul Michelangelo, iar efectele se vad imediat, soferii reducand viteza in aceasta zona.

Ceea ce nu se stie, insa, este ca nimeni nu poate sa ii amendeze, cel putin deocamdata, pe soferii vitezomani, iar afisarea vitezei este doar pentru informare.

Primarul Nicolae Robu a dezvaluit ca deocamdata soferii vitezomani care trec pe aici nu vor pati nimic.

Radarele trimit informatii privind viteza in sistemul informatic. Nu se intampla nimic, inca nu este temei pentru a se lua masuri fata de cei care depasesc viteza. Cand sistemul va fi dat in folosinta, atunci toate informatile culese de componentele sistemului vor fi folosite pentru acordarea de sanctiuni pentru abateri de la lege„, a spus Nicolae Robu.

Concret, Edilul a explicat ca Primaria Timisoara va semna un protocol cu Politia Rutiera si abia cand intreg sistemul informatic de trafic management va fi functional suta la suta, atunci se vor putea aplica si amenzi.

In ceea ce priveste acest sistem de trafic management, desi semafoarele sunt instalate deja, precum si camerele de luat vederi, el va fi functional abia spre sfarsitul anului.

Avem inca 4 luni la dispozitie pentru ca sistemul sa autoinvete din traficul real al Timisoarei. Poate nu am punctat destul de mult lucru acesta. Sistemul este unul adaptiv, nu are in algoritmi parametri prestabiliti ci acestia se ajusteaza pe masura ce sistemul cunoaste traficul real din oras. Acea multime de camere video, 230 la numar, transmit in permanenta sistemului de control informatii privind traficul real pe diversele artere si asa este conceput si realizat acest soft incat in cadrul algoritmilor care ii inglobeaza parametri se modifica astfel incat sa se ajunga la valorile care asigura optimul. Nu poti avea unda verde peste noapte deindata ce sistemul este functional. Este nevoie de parcurgerea acestei etape de autoinstruire care sa asigure optimul. Pe parcursul acestei perioade , in diverse zone se va ajunge sa se vada ca functioneaza unda verde„, a declarat Nicolae Robu.

Proiectul Trafic Management prevede semaforizarea a 134 de intersectii, dotarea intersectiilor cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Normal! Doar cand Politia va gestiona radarele vor putea fi aplicate sanctiuni. S-a stabilit deja asta cand s-a umplut tara de radare gestionate de cine stie ce societati

  2. asa si pana la urma care e stirea?

  3. Robul bate campii ca de obicei…Doamne cat de prosti am putut fi de l-am votat din nou??
    Aloo,robule, NU ESTE LEGALA sanctionarea cu radare fixe!!!!
    A decis-o instanta suprema!!! Poti face tu orice colaborare,legea nu o poti contrazice!!!
    Doar te dai in stamba,ca de obicei!
    Si inventezi utilitati inexcistente pentru cretinismul tau cu semafoarele peste tot!!!!!

    • ei incearca din rasputeri sa copieze sistemul german unde radarele fixe sunt perfect legale, ba chiar fac parte din viata cotidiana…

  4. eu cred ca semafoarele sunt bine venite si vor fi de folos(ex. trecerea de pietoni din spate de la „conti”acolo se blocheaza traficul pt. ca pietonii trec ca oile,asa cel putin vor trece doar pe verde)

  5. pietonii vor trece doar pe verde , pentru as-i suplimenta sansa de a ramane in viata ,

  6. Totusi,semnele de circulatie,reducerea vitezei,si multe altele,inclusiv aceste radare fixe au scop de fluidizare a circulatiei,in consecinta, intrucat sub pasaj nu circula pietoni ,de ce viteza in zona respectiva nu poate fi sa zicem 70 km la ora?Nu trebuie sa fim habotnici ,iar cei de la politia rutiera are destui semianalfabeti care numai asta fac; stau la panda pt amenzi,insa cei care gandesc ar trebui sa fie receptivi si sa fluidizeze nu sa blocheze traficul.

  7. Numai ca atunci când se vor analiza datele se vor lua masuri doar împotriva muritorilor de rand iar datele beizadelelor (fii și fiice de politicieni și miliardari de carton!) ale curvelor care si-au ridicat fusta și au…obținut PROMPT permisul vor fi…șterse! Ca doar e…CORUPTA Românie!

  8. Cum poti spune ca fluidizezi traficul montand semafoare in sensuri giratorii !!!???
    Cat de prost sa fii sa poti crede asa ceva? N-am auzit aberatie mai mare.
    Sau sa montezi semafoare la treceri de pietoni neaglomerate !!??

    Robu asta are masina? sau are doar boala pe soferi? sau e numai pacalit de firmele astea ce vor sa ne ia banii ingreunandu-ne viata?

    De vrei fluidizare solutia e: pasaje si sensuri giratorii (fara semafoare)

  9. Fluidizarea traficului poate fi facuta doar cu ajutorul sensurilor giratori. E adevarat ca in anumite zone sunt necesare si semafoare, dar ce s-a facut in Timisoara este exagerat, peste tot in Europa creste nr giratoriilor si scade nr semafoarelor…e clar ca la noi banii s-au dus spre cine trebuia, adica cu dedicatie

  10. Firma cu care sau montat semafoarele este o firma care este administrata si in proprietatea ginerelui ,bine inteles a domnului Robu.O gramada de strazi blocate,o gramada de semafoare dar nici un echipaj de la Politia Rutiera pentru fluidizarea traficului,pardon ei sunt pusi sa dea amenzi.Asta este lumea in care traim.RUSINE DOMNULE ROBU.Nici un vot de azi inainte.

  11. Oancea a făcut afaceri cu denumirea străzilor(placute). Ciuhandu cu borduri și casele țiganilor. Acum Robu trebuia sa facă cu semafoarele la fel. Dacă alegem alți la 4 ani va fi mai bine ca se vor învinovăți unii pe altii și pana la urma vor răspunde în fata legii.

  12. Oancea a făcut afaceri cu denumirea străzilor(placute). Ciuhandu cu borduri și casele țiganilor. Acum Robu trebuia sa facă cu semafoarele la fel. Dacă alegem alți la 4 ani va fi mai bine ca se vor învinovăți unii pe altii și pana la urma vor răspunde în fata legii.