Ce tapiterie alegem pentru masina? Piele versus material textil! Care este mai eficienta?

Moft sau necesitate, aceasta este intrebarea oricarui om cand vine vorba despre tapiteria din masina sa.

Nefiind o dotare standard in echiparea unei masini din clasa de serie, tapiteria din piele atrage tot mai multi cumparatori. Motivul? Confera un aspect extrem de elegant si automat te propulseaza spre o clasa sociala superioara: cea de lux.

Conducatorii auto petrec tot mai mult timp in masina si mizeaza pe un confort sporit. Fie ca circula zi de zi sau folosesc masina doar cateva minute pe zi, oricine isi doreste o tapiterie cat mai confortabila fie ca e din vinil, fie din piele.

Echipata standard cu material textil, o masina de clasa medie sufera la capitolul design interior. Si nu e singurul dezavantaj. Tapiteria textila confera un aspect banal, retine scame, praf si uneori un miros neplacut. Alexandru Onisea a lucrat ca tapiter la Uzinele Dacia de la Pitesti si spune ca pentru o masina pe care o folosesti zilnic este nevoie de o tapiterie de policlorula de vinil (PVC) decat una de piele. „In primul rand tapiteria de P.V.C este mult mai ieftina. Pentru o masina de zi cu zi nu e simplu sa intretii o astfel de tapiterie. Pentru piele intretinerea te costa si 2.000 de euro. Ca sa o cureti ai nevoie de anumite substante, uleiuri speciale, in timp ce tapiteria de vinil o cureti cu un burete, apa si chiar si detergent cu care speli orice haina in casa„, spune Alexandru Onisea.

In schimb, o tapiterie din piele asigura un plus de comoditate, iar interiorul devine mult mai elegant. „Sa luam de exemplu pielea de Cordoba. Nu se preteaza decat pentru masini de lux : Bentley, Rolls, BMW sau Audi nu pentru un Golf sau Polo de exemplu. Din punctul meu de vedere nu te poti urca intr-o masina cu tapiterie de piele decat la costum, avand o anumita prestanta“, mai spune acesta.

Pielea si dezavantajele ei

Pe langa inconvenientul material, lista problemelor cu tapiteria din piele este ceva mai lunga. Cel mai des intalnit repros este ca pielea se incinge exagerat pe timp de vara, si ca iarna este atat de rece incat nu te poti aseza pe ea. in plus, dupa cativa ani, pielea se «mototoleste» in unele zone, se zgarie, si ramane chiar patata pe alocuri. Specialistii recomanda folosirea unui silicon, de doua ori pe an, pentru ca pielea sa nu se usuce prematur. in plus, intr-un mediu umed pielea mucegaieste, iar mirosul este unul foarte puternic si urat. „In momentul in care alegeti sa va echipati masina cu tapiterie din piele e foarte important de stiut sa alegeti cea mai buna piele. Riscurile, daca pielea este de proasta calitate, sunt foarte mari: daca lasati masina in soare multa vreme, riscati ca aceasta sa crape“, conchide Alexandru Onisea.

Cat costa sa tapitezi masina


Scaun sofer,
Scaun pasager,
Bancheta spate,
4 fete de usi,
Volan,
Husa schimbator viteze,
Cotiera fata/spate
5 tetiere
Portbagaj
Pret: 2.400 lei

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pretul actual