TIMISOARA. Cea mai lunga pista de biciclete din Romania, care porneste de la marginea Timisoarei si merge pana la granita cu Serbia, ramane fara stapan. A fost construita de Administratia Bazinala de Apa Banat, iar acum, aceasta institutie vrea sa o predea Consiliului Judetean Timis.
Numai ca cei de la CJ Timis nu sunt foarte incantati sa o preia, mai ales ca are nevoie de reparatii in unele zone unde au aparut crapaturi.
”Nu putem sa discutam asa de pista de biciclete, gata, nu mai avem raspundere, preluati-o voi. Raspunderea este foarte clar la cei care au realizat-o. Nu mai exista raspunderea pe fonduri europene, ca expira cei cinci ani de monitorizare si nu mai are raspunderea privind returnarea banilor prin prisma unor nefunctionalitati. Dar mai departe, tinand cont ca sunt proprietarii de fapt ai acestei investitii, au obligativitatea mai departe Apele Romane Banat. Bineinteles ca e o discutie, vom analiza. Nu putem sa facem eforturi si sa dam declaratii asa, in plen, de dragul declaratiilor, pentru ca am trimis echipe, am vazut stadiul pistei, nu este extraordinara pista. Ca sa o preluam, ar trebui reabilitata, sa o preluam in conditii cat mai bune de trafic pentru biciclete. Motivele sa preluam sunt pentru sustinerea turismului si sa o dam in administrare la Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului. Motive sa nu preluam nu sunt neaparat, ci ar trebui analizat foarte temeinic si ce inseamna din punct de vedere a costurilor”, a declarat Calin Dobra, presedintele CJ Timis.
Directorul ABA Banat, Titu Bojin, care este si consilier judetean, a explicat in plenul CJ Timis ca astfel de fisuri vor aparea tot timpul.
”Sunt crapaturi pentru ca pista se afla pe dig, iar cand ploua sau apele cresc, atunci si digul se dilata si in mod normal apar crapaturile. Iar la seceta, digul se mai strange. De aici apar problemele si este normal sa mai fie crapaturi”, a explicat Titu Bojin.
Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul Romaniei si parcurge traseul de la Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, spre Sanmihaiu Roman, si pana la granita cu Serbia. In continuare, pista ar trebui sa isi urmeze traseul inca 43 de kilometri, pe teritoriul Serbiei, pana la Zrenjanin, insa vecinii sarbi nu au apucat sa o faca, in cadrul proiectului comun pe fonduri europene.
Pista de biciclete a fost inaugurata in anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. In cadrul proiectului, au mai fost cumparate si 30 de biciclete care trebuie de asemenea preluate in cazul in care prista va trece in administrarea Consiliului Judetean Timis.
Pareri
Ati turnat un strat superficial de asfalt pe bani europeni si nu sunteti in stare sa-i faceti oleaca de intretinere. Pacat. Si sa va fie rusine!
Au luat bani multi de la EU si trebuiau sa faca o lucrare care sa tina, macar 20 de ani. Ei au turnat asfalt pe pamant si evident nu tine. Adica a tinut 5 ani atat cat trebuia pentru a nu returna banii.
avea vadim dreptate. adunati toti politicienii si pusi la zid
Solutia originala To-Ki-O pentru banii EU: dati-ne banii ca vi-i Toc-Io.
Sa vina soborul de politiceni „care sa ingroape amenajarea/pista”!
Urmeaza amenajarea Canalului Bega pana la granita si de acolo pana la Marea Viena (oare tot solutie Tokio?)
Pista s-deteriorat si din cauza ca intra cu masinile pe ea,am prins de cateva ori cateva jeepuri,un tractor care a ierbicizat culturile,masini mici. Se circula mai ales dupa reastaurantul Livada spre granita,unde pista este ceea mai deteriorata.