Cea mai mare provocare de la Pasajul Jiul din Timisoara! Cine le face viata grea muncitorilor si cat dureaza?

TIMISOARA. Inca nu s-a finalizat una dintre cele mai grele lucrari de la Pasajul Jiul. Vechea culee nu a fost inca demolata de catre constructori, iar acest lucra va dura cel putin inca doua saptamani, spun reprezentantii Primariei. Astfel, soferii sunt sfatuiti sa evite sa circule prin pasaj pe timpul noptii, pentru ca atunci se efectueaza cea mai mare parte din lucrarile de demolare.

CITESTE SI: Se DESFIINTEAZA locuri de parcare in centru, la Timisoara, si se fac piste de biciclete! Pe unde se va pedala? 

„A mai ramas cam 20% din vechea culee. Este foarte greu de demolat, pentru ca este un beton extrem de dur, cu armaturi foarte rezistente, iar demolarea acelei constructii este o provocare. S-a progresat mult, dar inca mai avem de lucru. Asta inseamna ca probabil in 2 saptamani o sa se incheie totul acolo. Ne-a luat mult mai mult decat ne-am inchipui. S-au incercat cateva tehnologii de demolare, pana cand s-a gasit formula cea mai potrivita”, a spus primarul Nicolae Robu.

In tot acest timp, se lucreaza in continuare la breteaua de legatura dintre pasaj si strada Garii, dar si la statia de pompare din zona.

CITESTE SI: VIDEO cu momentul capturarii de catre mascati a unui om de afaceri italian la Timisoara! Era cautat in toata lumea! 

„La acest santier se mai lucreaza si la breteaua de legatura spre gara, la fluxul de iesire din subpasaj spre directia Gara de Nord. Se lucreaza la statia de pompare, pentru a se putea desfiinta cofrajele”, a mai explicat Robu.

La finalizarea lucrarilor, care este estimata de catre primarie sa aiba loc in luna septembrie, pasajul Jiul va avea cinci benzi de circulatie. De asemenea, se va reconfigura geometria intersectiei dintre pasajul si strada Jiul si vor fi construite piste pentru biciclisti si trotuare noi.

CITESTE SI: Politistii locali ‘INTRA LA APA’ in Timisoara si vor lumina malurile Begai! FOTO! 

Valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 7 milioane si jumatate de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Intotdeauna, INTOTDEAUNA, constructorului roman ii ia mai mult timp, mult mai mult timp decat si-a planificat, ca sa termine o lucrare. Acest fapt poarta o gramada de atribute, pe care impotentul de constructor roman le-ar numi invective gratuite! @#@$@#$&*&&***!!!!

  2. ” …. Este foarte greu de demolat, pentru ca este un beton extrem de dur, cu armaturi foarte rezistente, iar demolarea acelei constructii este o provocare!”
    Sper ca noua „constructie-suport” sa fie dintr-un beton la fel de dur si sa nu ne trezim ca, dupa cativa ani, constructia „se scufunda”.
    Nu am remarcat, dar pe langa cele 5 benzi (1+1=2 benzi ptr. vehicule mari-autobuze, 1+2= 3 benzi ptr. autoturisme) ramane loc si pentru 1 +1 piste de biciclete?